Zavadilova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Miša 18. júna 2020

Zastávka MHD (smer do DNV) je nebezpečne umiestnená priamo k križovatke. Autobusy MHD zostávajú stáť priamo v križovatke. Cestujúci čakajú, vystupujú a nastupujú priamo v telese križovatky.
BUSy navyše často na zastávke zostanú stáť tak, že v križovatke súčasne zaberajú aj viac než polovicu profilu jazdného pruhu.
Kolíziu s čakajúcimi cestujúcimi tiež nemožno vylúčiť.

§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
d) na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou;
n) pred vjazdom na cestu z miesta mimo cesty,
u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel

Zastávku je potrebné premiestniť na vhodnejšie miesto.

18. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie Vášho podnetu, týkajúceho sa zastávky MHD „Vápenka“ smer Devínska Nová Ves, v ktorej nás upozorňujete na nebezpečne umiestnenú zastávku. Žiaľ takto provizórnych umiestnených zastávok je v našom mieste viac. Čo sa týka tejto zastávky, tak nepovažujeme ju vyslovene za nebezpečnú, napriek tomu sa v súčasnosti pracuje na projekte prestavby oboch predmetných zastávok. Zastávka sa nebuduje a nemodernizuje iba na niekoľko mesiacov, ale projekt sa vypracováva výhľadovo do budúcnosti. Novovybudovaná zastávka by mala spĺňať všetky kapacitné a bezpečnostné kritéria plnohodnotnej zastávky MHD. Žiaľ v súčasnosti nevieme odhadnúť časový horizont procesu spracovania celkového plánu projektu, ale na jeho realizácii už pracujeme.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. jún 2020

Andrej

Dobrý deň, píšete, že tú zastávku nepovažujete výslovne za nebezpečnú..?
16.3.2019
Nešťastie sa stalo pri zastávke MHD Vápenka v smere do Lamača. Chodec († 53) mal vstúpiť na vozovku spoza autobusu práve v čase, keď ho vodič tmavého BMW predchádzal. Auto narazilo do muža pravou prednou časťou, náraz mu amputoval hlavu.
8:6.2020
K mimoriadne smutnej a tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu 7. júna vo večerných hodinách v blízkosti zastávky MHD medzi nákupným centrom Bory Mall a Devínskou Novou Vsou. Cestujúca vystúpila z linky č. 20 a pri prechádzaní na druhú stranu cesty ju zrazil protiidúci autobus linky č. 21. Staršia žena nehodu neprežila...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania