Gercenova - preplnený kôš na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Nada Majerova 22. júna 2020

Dobry den. Detske ihrisko Gercenova je neudrziavane, tyzdne tam nebol vysypany kos a tak sa tam hromadia odpadky. Poprosim urychlenu napravu, je to hygienicky hazard pre deti. Dakujem

01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu.
Pracovníci Referátu správy verejných priestranstiev zabezpečujú takmer denne obsluhu odpadových košov, napriek tomu sú odpadové koše vo frekventovaných lokalitách preplnené a to najmä počas sviatkov a víkendového obdobia, kedy sa obsluha košov nevykonáva.
K preplneniu košov však najčastejšie dochádza práve nevhodným nakladaním s odpadom zo strany obyvateľov. Nedostatočným stlačením obalov, ako pet fľaše, plechovky, obaly z rýchleho občerstvenia a ukladaním objemnejších odpadov, ktoré prevýšia kapacitu smetnej nádoby, dochádza k jej rýchlemu preplneniu a následne znečisteniu širšieho okolia. Obyvateľov prosíme, aby v prvom rade predchádzali vzniku odpadov a ak to nie je možné, aspoň dôslednejšie pristupovali k životnému prostrediu a správne s odpadom nakladali.
V čase konania ohliadky boli koše riadne vyprázdnené.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
01. júl 2020

Nada Majerova

Dakujem pekne za vyriesenie a odpoved.
S Vasim usmernenim ohladne nakladania s odpadom v podstate suhlasim. Je to velmi smutne, ze do tohto kosa su ludia spoza plota schopni hadzat aj psie exkrementy. Ale s prenasanim zodpovednosti na mna v odpovedi na podnet, ked sa to snazim riesit (okrem nahlasovania zbieram na tomto neudrziavanm ihrisku odpadky takmer denne), nesuhlasim. Tento kos totiz skutocne nebol vyprazdneny velmi dlho, da sa to ratat v tyzdnoch, pricom niekolko dni aj v stave ked bola davno plny a vietor a vrany roznasali smeti po ihrisku. A inak nez tym, ze by som ho sama pravidelne vynasala alebo by ho vynasali zamestnanci mesta to ja riesit neviem. Postihovanie obcanov sa odhadzovanie odpadu by som urcite privitala a podporila. Najma neupratovanie psich vykalov je extremne rozsirene v nasej casti sidliska (Kapicova), cele dvory pod panelakmi su v podstate zachod a teda nemaju ine vyuzitie pre ludi co by sa tam radi hrali, piknikovali co oddychovali. Preto travime cas s detmi na mini ihriskach... Vdaka za pochopenie aj Vasu pracu.
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pracovníci oddelenia správy verejných priestranstiev zabezpečili osadenie v rámci detského ihriska osadenie nového koša. Dúfame, že osadenie väčšieho koša prispeje k riešeniu nevyhovujúcej situácie.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania