Sienkiewiczova-problémové parkovanie pri priechode pre chodcov


V riešení

Výhľad na priechod pre chodcov je blokovany autami, ktoré parkujú na vyznačenom parkovacom mieste. Ako je možné že mesto naznacilo parkovacie miesta ktoré porušujú 5m odstup? takýchto miesto je v starom meste niekoľko.

08. júl 2020

Tomas Mahi

Predtym nez uzavriete tento podnet vas ziadam o poskytnutie nejakej informacie o danom stave. V opacnom pripade budem ziadat informacie o danom parkovaciom mieste formalnou cestou v zmysle zakona o slobode informacii a taktiez upozornim na podobne nebezpecne parkovacie miesta media. Dakujem
28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA I popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Sienkiewiczovej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
11. október 2020

Ján

Čítali ste vôbec ten podnet? 😅 On nehovorí, že tie autá tam parkujú protiprávne – jemu vadí, že parkovacie miesta sú vyznačené tak blízko pri priechode.

Tie parkovacie miesta sú úplne v poriadku a pätmetrový odstup je zákonom daný iba v prípade, že ide o parkovanie na kraji cesty mimo vyznačeného parkovacieho miesta… Žiaľ, v oblasti je miest málo a je potrebné vtesnať ich, kde sa len dá. Na križovatke Klemensovej s Grösslingovou, ktorá bola rekonštruovaná pred zhruba dvomi rokmi vrátane zmien v značení parkovacích miest, je to rovnako a problém to nie je, pretože vodiči jazdia pomaly a chodci jednoducho namiesto zastavenia na kraji chodníka zastavia na kraji parkovacieho miesta a pozrú sa, či môžu prejsť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania