Jantárová cesta - vrtuľník pristáva pri zastavanej oblasti

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Andrej 03. júla 2020

Dobrý deň.
Vrtuľník pristáva pri zastavanej oblasti a v blízkosti Chorvatskeho ramena. Nemá heliport čo sa mi zdá byť nezodpovedné voči obyvateľom priľahlých bytoviek. Vrtuľník robí nepríjemný hluk, pri pristávaní práši a odstreľuje kamene a i. Samozrejme, nevynimajúc ropné látky. Prechádzajúce autá, ktoré majú otvorené okná, odstrelený kameň môže posádke vozidla spôsobiť úraz. Na foto je strážiaci policajt, ktorému nezávidím. Prievan z vrtule dočiahne do úrovne cestnej komunikácie.
Let sa musí vykonať tak, aby nebola ohrozená bezpečnosť cestujúcich a posádky lietadla, iných lietadiel, osôb a majetku na zemi a aby sa zabezpečila ochrana životného prostredia pred hlukom a emisiami zo znečisťujúcich látok z lietadiel.
Heliport je predsa pri nemocnici Antolska.
Ďakujem

05. júl 2020

Michal

jedine co (snad ne)spravia je ze to vybetonuju a napisu H co ale nicomu nepomoze. oproti je nemocnica. samozrejme ze pristava co najblizsie. verte mi ze by ste to ocenili keby viezli vasich blizkych.
06. júl 2020

Andrej

Ocením vtedy, keď vybetónujú a napíšu H pre vrtuľník. V blízkej budúcnosti majú postaviť električkovú trať, kde teraz vrtuľník záchrannej služby pristáva. Som zvedavý kde budú pristávať potom. Potom mi nepomôže ani tá blízka vzdialenosť pre mojich blízkych do súkromnej poliklinky.
09. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

jedná sa o záchranársky vrtuľník. Na lúke stojí z dôvodu blízkosti nemocnice Medissimo. Pristavanie helikoptéry je sprevádzane policajným zborom, ktorý dohliada na bezpečnosť priebehu akcie.
Považujeme za to, že ochrana zdravia je dôležitejšia ako dočasný diskomfort, ktorý pohotovostná akcia spôsobila. Dodávame, že magistrát nevydáva povolenia pre tento prípad použitia komunikácie.

Podnet považujeme za uzavretý.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. júl 2020

Andrej

Dobrý deň.
Áno, zdravie na prvom mieste.
V blízkej budúcnosti má mesto stavať električkovú trať na pristávacej ploche vrtuľníka. Magistrát hlavného mesta v záujme verejnosti USTÚPI súkromnej firme, ktorá vytvára diskomfort obyvateľom bytoviek.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania