Lietavská-cyklotrasa cez priechody-spomaľujúca doprava pre cykli

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobrý deň, keď som toto videl, skoro ma prekotilo. Prosím vysvetliť, prečo musí cyklotrasa viesť cez 4 priechody (vrátane toho cez električkovú trať)?? Ako takýto návrh križovatky reflektuje obrátenú pyramídu (obr. 2) ktorú magistrát udáva, že presadzuje? Prečo nemôže cyklotrasa viesť paralelne s električkou aj cez cestu? Ďakujem za vysvetlenie

18. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Projektová kancelária
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
19. január 2024

Tomáš

Velmi zle navrhnuta krizovatka. A v podstate velmi zla aj pre soferov. Podobne krizovanie ako je v hornej polovici je dnes pri OC Galeria, v krizovatke je kvoli tomu cez 10 tabul jazdi tadial minimum aut aj tak tam vznikaju konfliktne situacie. Tu je to znasobene prejazdom elektriciek a v zapati druhou krizovatkou. Pritom horny stredovy ostrovcek nema ziadny vyznam kedze sa v mieste aj tak ziadny prechod nenachadza. Namiesto toho mohol byt o kusok zmenseny polomer zakruty ktory by za 1. nutil soferov spomalit do viacnasobneho krizovania a za 2. by sa v mieste bezproblemov zmestil prechod pre cyklistov. Samozrejme pre cyklistov je navrhnute riesenie velmi neuctive o tom niet co diskutovat.

Je to pritom velka skoda, krizovatka je aj tak budovana od zakladov a priestoru je v mieste taktiez dostatok.
26. január 2024

IMRE DÉKÁNY

cyklotrasa by mala viesť paralelne..p.Michal dobry podnet
31. január 2024

Miso

to iste plati pre chodcov. Uz vidim ako budu misiet prebiehat cez cestu aby nesli cez 3ptechody
13. marec 2024

Miška Balážová

Môže nás prosím niekto informovať či je ešte vôbec možnosť že by sa trasovanie cyklocesty zmenilo?
13. marec 2024

C K

Smutná realita týchto situácii je, že to bolo schválené Krajským dopravným inšpektorátom, ktorý schváli potrebnú zmenu po dôvodnom zistení, že miesto je častým pre dopravné nehody. Dúfajme, že nie s tragickými následkami - pretože už z náčrtku všetci vidíme, kade povedie prirodzená dráha cyklistov.
24. marec 2024

C K

Administrátora prosím o preposlanie, nakoľko je v záujme HM SR tento problém adresovať ešte pred prípadnou dostavbou. Z prvotnej odpovede nie je zrejmé, že si to uvedomili, reakcia je robotická.
01. apríl 2024

C K

Administrátor?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania