Antolská - potrebná zmena košov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Kose okolo Drazdiaku. Pouvazovat o zmene kosov, nakolko plastove vrecia nicia vrany a odpadky roznasaju po okoli, resp ich odnasa vietor.

16. júl 2020

Slavomír Trnavský

Pridavam dalsie foto pre ilustraciu.
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií uviedlo, že Magistrát hlavného mesta SR Bratislava nespravuje predmetné koše. Podnet preposielame na mestskú časť Bratislava - Petržalka.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Mestská časť Bratislava-Petržalka plánuje v roku 2021 v okolí jazera Veľký Draždiak zaviesť triedený systém zberu odpadu v snahe zabezpečiť zníženie celkového množstva vyprodukovaného odpadu, ktorý sa do kontajnerov ukladá spoločne. Počas letnej sezóny, kedy návštevnosť jazera výrazne stúpa, boli prechodne osadené aj mobilné odpadové nádoby, ako dočasné riešenie. K preplneniu košov však najčastejšie dochádza práve nevhodným nakladaním s odpadom zo strany obyvateľov. Nedostatočným stlačením obalov, ako pet fľaše, plechovky, obaly z rýchleho občerstvenia a ukladaním objemnejších odpadov, ktoré prevýšia kapacitu smetnej nádoby, dochádza k jej rýchlemu preplneniu a následne znečisteniu širšieho okolia. Obyvateľov prosíme, aby v prvom rade predchádzali vzniku odpadov a ak to nie je možné, aspoň dôslednejšie pristupovali k životnému prostrediu a správne s odpadom nakladali.
V súlade s európskou environmentálnou politikou budú realizované aj tzv. „proti plastové opatrenia“. Opatrenie vyplývajúce z novely zákona č. 79/ 2015 o odpadoch začnú platiť už 1. januára 2021, ich úlohou bude eliminovať požívanie jednorazových plastov, akými sú plastové taniere, príbory, slamky, nápojové obaly vyrobené z expandovaného polystyrénu.

S pozdravom,

MÚ Petržalka - oddelenie životného prostredia
18. august 2020

Slavomír Trnavský

Zdravim a ako to mienite riesit teraz? Nejedna sa o popisovany problem s preplnenymi kosmi, ale o problem s nevhodnou konstrukciou telesa kosa a zlou instalaciou vriec. Vrecia sa uvolnnuju, padaju, ludia ich nenapravaju, hadzu odpad na polorazdne spadnute vrece. Gro problemu su ale vrany, ktore vrecia trhaju, rozdobavaju, roznasaju odpadly v zobakoch po okoli a vietor tiez roznasa odpad. Treba ist a tych par nadob nahradit kosmi s krytymi/pevnymi bocnicami. Umiestnili ste tam kose, ktore sluzia kratkodobym akciam, koncertom, festivalom. Nie su urcene na celosezonnu prevadzku.
17. apríl 2022

Michal Haman

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený, nové koše sú tu.
20. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme, Michal. Dovedna bude v Petržalke vymenených celkovo 900 kusov takýchto košov.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania