Bieloruská 34-36-Verejný poriadok-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

Uzavretý

žiadam o zrušenie lavičiek v parku na Bieloruskej ulici č.34-36. Sústavné narúšanie nočného kľudu, ľudia si tu bežne púšťajú hudbu cez prenosné reproduktory, prekrikuju sa, popíjanie, fetovanie na lavičkách. ak ich človek upozorni na nocný kľud tak reaguju odmerane, pohrdavo, vraj si to nemám všímať, v BA nočný kľud neplatí, keď prídu policajti rozhodneme sa či budeme tichšie a pod. vstávam 3:50 ráno a od marca 2020 neviem čo je to kľudná noc. keď aj človek zavolá na políciu, dostane odpoveď o vyslabí hliadky, no nestane sa nič. prosím o riešenie situácie, začína byť neúnosná a ľudia zúfalí

13. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť v minulom roku na základe požiadaviek obyvateľov, ako aj poslancov miestneho zastupiteľstva mestskej časti osádzala lavičky vo vnútrokruhu na Bieloruskej ulici. Vaším podnetom sa budeme zaoberať, kde v prvom rade požiadame príslušné policajné zložky na pravidelnú kontrolnú a hliadkovú činnosť vo veci rušenia nočného kľudu. Odstránenie lavičiek bude ako posledný krok, nakoľko máme za to, že lavičky patria do verejného priestranstva a slúžia pre oddych obyvateľov.

S pozdravom

odd. ŽP, OaCH
13. august 2020

Hek HEK

Je chválihodné, že sa samospráva zaujíma o oddych svojich obyvateľov. Je na mieste otázka, či to niekto aj preratáva. Príklad z dnešnej noci z 12teho. augusta na 13teho. čas 02:05 v noci...prebudil ma krik a hlasna hudba. trvalo to asi 10 min. Mám teda za to, že ak si chcete po práci oddýchnuť, nasťahujte sa do bytových priestorov tejto lokality. Možno potom zmeníte názor. Ja som svoj zmenil. Noc z 12teho na 13teho augusta bola posledná kvapka. uprednostnit 10 az 15 neprispôsobivých občanov pred 100kou domacich je fakt socialne. Dakujem
19. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Predovšetkým sa ospravedlňujeme za reakciu, ktorá prichádza až po niekoľkých rokoch. Po nástupe nového vedenia mestskej časti v roku 2022 sme z minulých období zdedili túto agendu, žiaľ v takomto stave a postupne sa snažíme všetky otvorené podnety (napriek svojej v mnohých prípadoch už neaktuálnosti) uzavrieť. Ďakujeme za pochopenie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu pri riešení podnetov - v reálnom čase.

V súčasnosti neevidujeme sťažnosti na hluk v uvedenej lokalite. V prípade opakovania je nevyhnutné obrátiť sa priamo na Mestskú políciu hl. mesta SR Bratislavy na čísle 159.

S pozdravom

Oddelenie životného prostredia, odpadového a cestného hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania