K Horánskej studni-osvetlenie-nevhodné (silné a pod.)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Peter 14. augusta 2020

Uz vyse roka sa nechava svietit zbytocne celu noc obrovsky reflektor na futbalovom stadione na ul. K Horankej studni. Velmi silne svetlo vyrazne prispieva k svetelnemu smogu v Dubravke. Ani zvierata v blizkom lese nemaju vobec tmu pocas noci. Preco sa svetlo nevypina ked sa na stadione uz nesportuje? Preco sa tak plytva elektrickou energiou?

17. august 2020

Odpoveď samosprávy

Futbalový štadión je v súkromnom vlastníctve. Mestská časť nemá žiadne možnosti určovať fyzickým alebo právnickým osobám spôsob akým majú používať osvetlenie na svojom majetku. Nočné osvetlenie športového areálu zrejme súvisí s ochranou areálu pred vandalizmom v nočných hodinách. Váš podnet prepošleme vlastníkovi areálu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
17. august 2020

Vlado P.

Nejaká regulacia však existovala už pred rokmi:

http://svetelneznecistenie.sk/index.php/legislativa-na-slovensku/

Osoba s právnickým vzdelaním by iste vedela poslať taký podnet, ktorý by majiteľ areálu nehodil do koša.
17. august 2020

Odpoveď samosprávy

Odpoveď vlastníka areálu:
Nejedná sa o osvetlenie ihriska, ale o osvetlenie dvora, kde máme uskladnené vozidlá a slúži na ochranu majetku. Reflektor sme na základe uvedeného podnetu dali nižšie a trochu ho sklopili.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
17. august 2020

Peter

Dobry den p. Bagar.

Dakujem, ze ste sa venovali mojmu podnetu a komunikovali ste s vlastnikom arealu. Dakujem aj prispevku p. Vlada P., ktory ma podporil. Skoda, ze nemame paku na sukromneho vlastnika, aby neosvetloval takym silnym svetlom svoj pozemok. Nemoze MC Dubravka vydat VZN kde by sa upravilo aj osvetlenie v Dubravke?

Skontroloval som dnes vecer po uprave reflektora vlastnikom ako intenzivne svieti ale velka zmena nenastala. Ak sa reflektor nevypne alebo nenahradi standardnym osvetlenim asi to nepomoze.

Dakujem.

Peter

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania