Teplická-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený

Dobrý deň, Žiadame o upozornenie správcu bytového domu Teplická 1-3 (ETP Management budov, s.r.o. - Záhradnícka 30) o odstránenie stavebného odpadu po rekonštrukcii. Kontaktovala som správcu a nemá záujem tuto situáciu riešiť. Ďakujem Mičková

20. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Podľa vyjadrenia oddelenia verejného poriadku podnet bol presmerovaný na Magistrát.

Kancelária starostu
20. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
21. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

smetiari nie sú povinní automaticky upratovať odpad okolo zberných nádob. V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) hlavného mesta o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi, je každý obyvateľ hlavného mesta povinný ukladať odpad do zberných nádob na to určených tak, aby sa dali uzavrieť a odpad z nich nevypadával. Ukladanie odpadu mimo zberných nádob je zakázané a je priestupkom na úseku odpadového hospodárstva.

Za každé stanovište zberných nádob sú zodpovední, nielen užívatelia bytov, a nebytových priestorov, ktorým je stanovište určené, ale najmä správca nehnuteľnosti. Práve správca je, podľa VZN povinný zabezpečiť, aby sa na stanovišti nachádzalo dostatočné množstvo zberných nádob, aby bol odvoz odpadu vykonávaný dostatočne často, aby boli nádoby v deň odvozu prístupné a tiež zabezpečuje čistotu stanovišťa. V prípade, ak sú zberné nádoby preplnené, správca môže objednať častejší odvoz odpadu alebo viac zberných nádob. Ak sa na stanovišti zberných nádob nachádza objemný odpad alebo neporiadok, správca je povinný objednať mimoriadny odvoz odpadu a dočistenie stanovišťa. Tieto služby sú spoplatnené.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. august 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je:
21. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
21. august 2020

Jana Mičková

Dobrý deň,
ďakujem za Vašu odpoveď, ale ako som už vyššie uviedla - správcu som kontaktovala a nemá záujem vzniknutú situáciu riešiť. Legislatíva však jasne hovorí o tom, že správcu má k náprave vyzvať odbor životného prostredia. Tak prosím o vyzvanie, pretože je to tam už mesiac a nachádza sa to na verejnom chodníku,na ktorom sa momentálne nachádza zárubňa z ktorej trčí železo a ďalší nebezpečný odpad.
Ďakujem
31. august 2020

Renata

Nie to prvykrat co sa tu nachadza rozny odpad mimo kontajnerov, skor by som povedala ze je to pravidlom ze je tu rozny odpad, situacia by sa mala riesit.
26. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
30. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podnet sa nám podarilo vyriešiť. Stojisko je vyčistené. Správca BD bol opakovane kontaktovaný.
Boli vykonané opatrenia, aby sa podobná situácia v budúcnosti neopakovala.

Kancelária starostu
03. október 2020

Zuzana Nová

Sliačska-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Dobrý deň,
aj napriek odprataniu smetí okolo kontajnerového stojiska za BD Teplická 1-5 je na chodníku neustály neporiadok, špina, rozbité sklo, na chodníkoch nepozametané ešte spred minulých jesení.

Je potrebné napomenúť obyvateľov tohto BD na dodržiavanie poriadku!

Je potrebné vytvoriť kontajnerové stojiska na inom mieste - vedľa domu a vytvorili by sa tak nové parkovacie miesta a obyvatelia tohto domu by si uvedomili, že pozemok, ktorý nemá založený list vlastníctva NIE JE ICH SÚKROMNÝM POZEMKOM!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania