M. Schneidera Trnavského-schody-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
lucia 20. augusta 2020

Poškodené schody bez zábradlia, denne tadiaľ prejde stovka ľudí

27. august 2020

Monika

Bohužiaľ, celý priestor pod domom služieb ako aj na zastávke je v dezolátnom stave a je to na zaplakanie. Problémom je, že tento pozemok patrí magistrátu ale vrchná dlažba/betón nemá oficiálne žiadneho majiteľa, je to akoby "čierna stavba" . V Bratislave sa nachádza niekoľko takýchto miest. Ako k tomu vôbec mohlo dôjsť, nad tým zostáva rozum stáť. . A magistrát ani mestská časť zjavne nemajú záujem požiadať štát, aby im toto miesto bolo zverené. Jediné riešenie vidím v tom, by mestská časť požiadala štátne orgány o zverenie a stalo by sa to tak majetkom mestskej časti.
Takže tu hrozia úrazy a nikto s tým nič nehodlá robiť.
27. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Kocúrkovo šuviks.
S pozdravom.
28. august 2020

lucia

Ďakujem za info, treba asi čakať na toho správneho človeka, ktorý bude mať dosť energie a vedomostí, aby niečo s tým urobil aj po právnej stránke. Možno by sa dali tie schody aj trochu svojpomocne upraviť, bez papierov, aspoň dať šalung, zaliať betónom a v strede pridať jednotrubkové ohnuté zábradlie??
Len kto to zaplatí?
01. september 2020

Jan B

tiez sa mi to nepaci... par krat som sa tam skoro zabudol a prizabil po vystupeni z autobusu
01. september 2020

Viliam

Tie schody určite patria sukromnikovi ktorému patrí obchodné stredisko, zastávka o 2 mesiace úplne zanikne takže schody už nebudú toľko využívané
07. september 2020

Odpoveď samosprávy

Schody sú súčasťou objektu v súkromnom vlastníctve - bývalý Dom služieb. Hľadáme možnosť, ako by sme ich s magistrátom mohli zahrnúť do rekonštrukcie podchodu a zastávok.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
07. september 2020

lucia

Ďakujem za odpoveď, ide teda o zodpovedný prístup majiteľa voči ostatným ľuďom, ktorí musia tadiaľ prechádzať. Ten počet ľudí sa veľmi nezmení, lebo všetci, ktorí vystúpia na novej električkovej zastávke a pôjdu vrchom cez prechod pre chodcov cez cestu vpravo, musia zísť po tých schodoch, alebo obísť schody, ktorými sa vychádza na terasu Domu služieb. Iná cesta zo spoločnej novej zastávky autobusu a električky tam nie je. Tí, ktorí pôjdu od prechodu pre chodcov vľavo, nemajú tam chodník až ku domom, musia ísť cez parkovisko medzi autami. Bolo by dobré, keby sa našlo spoločné riešenie s Magistrátom a vlastníkom.
07. september 2020

Monika

Je otázka, či oba schody patria majiteľom domu služieb - či iba tie čo vedú hore na terasu alebo aj tie malé, ktoré sú na fotografii od Lucie. Pokiaľ ja viem, celé priestranstvo pod domom služieb, kde je Terno, trafika, atd.. nepatrí vlastníkom domu služieb ale je bez majiteľa. Aspoň tak doteraz tvrdili zástupcovia mestskej časti.

A áno, súhlasím, chodník od zastávky cez schodíky k podchodu alebo na nový priechod pre chodcov cez cestu je v otrasnom stave. aj samotný nový priechod je hrboľatý. Taktiež chodník na opačnej strane zastávky pri Skleníku od zastávky po vstup do podchodu je samý hrboľ a hrozí úraz, a v zime sa ani neposypuje soľou a je poľadovica. Je absurdné, že doteraz takto silne frekventované a dôležité chodníky boli totálne ponechávané bez povšimnutia toľké roky!

Pre Williama:
aj keď zastávka zanikne, ľudia s pohybovými problémami a matky s kočíkmi budú potrebovať chodiť z obchodu k prechodu cez cestu (nakoľko podchod je bariérový) a teda tie schody musia byť v naprostom poriadku.
09. september 2020

lucia

. . . ako môže niečo, čo niekto postavil nikomu nepatriť?!?! Absurdné, nepochopiteľné!
To znamená, že sa to ani od nikoho nedá odkúpiť? Zostane to tak, až nám to nespadne na hlavu, chodník, schody sa nerozpadnú?
09. september 2020

Jan B

Suhlasim s diskutujucimi. Toto je velmi frekventovane miesto na to, aby ostalo v takomto stave... Mimalne vzhladom na bezpecnost obyvatelov Dubravky. Schody, aj tie dohora na prve podlazie, omietka, celkovy stav tejto budovy ohrozuje zdravie obyvatelov. Bez ohladu na majitela objektu.
18. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
20. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Keďže schody sú súčasťou priestoru okolo rekonštruovanej električkovej trate a združenej zastávky požadovali sme ako mestská časť, aby ich rekonštrukcia a doplnenie zábradlia boli urobené už pre rekonštrukcii električkovej trate. Do pôvodného projektu to magistrát už nevedel zahrnúť ale prisľúbili revitalizáciu celého verejného priestoru pri Dome služieb na M. Sch. Trnavského a v rámci tejto revitalizácie urobia aj opravu schodiska. Zatiaľ nemáme informácie v akom stave je príprava revitalizácie na magistráte. Podnet im preposielame.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
20. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. jún 2021

lucia

Tak ďakujem pekne, kde nie je vôľa, tam sa naozaj nedá nič robiť. Vďaka všetkým, ktorí sa aspoň snažili niečo v tejto veci urobiť. Stav celého tohto priestoru Domu služieb sa stále zhoršuje, napr. z podhľadu sa pri vstupe do nového podchodu sype hrdza na idúcich ľudí, schodisko na poschodie sa tiež rozpadáva, veď keď sa to zosype, možno to niekto opraví . . . alebo to bude jednoducho nefunkčné, veď to nie je jediné takto vyzerajúce miesto v hlavnom meste.
17. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie výstavby

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. jún 2021

Jan B

zaobera, po vyse pol roku od nahlasenia?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania