Jasovská - nefunkčný a zanedbaný podchod

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

nefunkčný podchod na žehrianskej +stanove mestecko bezdomovcov ... je dlhodobo zatvorený a hromaždí sa v nom bordel + neni za nho náhradný prechod ... neni moznost ho spojazdnit ? cez tu stvorprudovku sachodi dost blbo .... dakujem

23. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
25. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedený podchod pre peších pod Dolnozemskou cestou pri Žehrianskej ulici pri Slnečniciach je v majetku, správe a údržbe hl. m. SR Bratislava rovnako ako podchod pre peších pod Dolnozemskou cestou pri slnečných hodinách pred nájazdom na Prístavný most. Obidva objekty sú dlhodobo nefunkčné, uzatvorené z dôvodu zatopenia spodnou vodou, ku ktorému v minulosti prišlo spustením vodného diela Gabčíkovo. Podchod pri slnečných hodinách je trvalo zatopený, niekedy až do výšky cca. 1,5m. V podchode pri Žehrianskej ulici sa objavuje spodná voda hlavne v jarných a jesenných mesiacoch.
K sprevádzkovaniu oboch objektov by bola potrebná kompletná rekonštrukcia a osadenie prečerpávacích staníc, ktoré by trvalo čerpali spodnú vodu do kanalizácie, ako je to v objekte podchodu pod Dolnozemskou cestou pri Ekonomickej univerzite. Tieto práce sú však finančne i realizačne veľmi náročné. Momentálne ich nemáme zaradené v rozpočte, ale vzhľadom na množiace sa podnety sa tak v budúcnosti stane. Na sekcii výstavby máme tento projekt ako jednu z priorít.
Na oboch uvedených objektoch sú pravidelne vykonávané hlavné prehliadky v zmysle platných právnych predpisov a noriem.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácii
Kedy? po roku 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania