Hradská-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Mária Košíková 28. augusta 2020

V tesnej blízkosti developerského projektu Artcentro, je porozhdazovaný stavebný materiál / odpad (rozbalený balík sklennej vaty) a obalové materiály. Vzhľadom, na fak, že je to jediné miesto s aktívnou stavebnou činnosťou v okolí, predpokladám, že pochádza práve z tejto stavby.
Dosť, že zeminu a drobný stavebný materiál vyvážajú na parcelu za pozemkom kde je stavba, a robia tam viac - menej terénne úpravy navážaním vyťaženej zeminy, ešte budú z tej trošky zelene čo je medzi Majoránovou a skladmi v smere do Ružinova robiť čierne skládky?

31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát ŽP, VPS a OH
Kedy? v priebehu najbližších dní

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
01. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v priebehu mesiaca september bol stavebník upozornený, aby zabezpečil zjednanie nápravy - upratal okolie svojej stavby. Na príslušný referát bola doručená odpoveď, že okolie stavby je udržiavané a čisté, nelegálna skládka tvoriaca sa na pozemkoch nie je z činnosti stavebníka, ale je výsledkom nezodpovedných občanov, kt. prehadzujú rôzne druhy odpadu do uvedeného priestoru. Dôkazom je napríklad aj fotografia pohodenej sklenej vaty, pretože stavba sa nachádza v štádiu "hrubej stavby", čiže akýkoľvek zatepľovací systém sa začne používať najskôr o pár mesiacov. Nakoľko bol stavebník upovedomený o svojich povinnostiach a vlastníckom vzťahu k pozemku, v priebehu dnešného dňa bola vykonaná opakovaná kontrola v teréne, pri ktorej sa zistilo, že predmetný neporiadok sa už na mieste nenachádza.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania