Predstaničné námestie-problémový spoj č. 61

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený

Linka číslo 61 je notoricky preplnená bezdomovcami, čo sa vezú k útulku pre bezdomovcov, ktorý je pri letisku a naopak. Nielen že bežne je stav, že keď nastúpite niekde na Račianskom, Trnavskom mýte a ďalej, tak sa naskytne obraz, keď platiaci cestujúci stoja a bezdomovci sú rozvalení na takmer všetkých miestach na sedenie. Jednak znečisťujú samotný autobus, často zapchaju, nadávajú a neverím že cestujú s platným lístkom. Treba si uvedomiť že spoj 61 je často prvým verejným spojom MHD, do ktorého nastúpia turisti, keďže premáva medzi hlavnou stanicou a letiskom. Nie je to novy problem, linka 61 je bezdomoveckou roky a nejak to nik nerieši, na rozdiel od iných liniek som tam nenatrafil na revizorov ani nikoho čo by s nimi robil poriadok... Teraz sa Bratislava chváli novými spojmi na spoj prepájajúci hlavu stanicu a letisko a zabúda sa na vyššie spomenuté fakty.

31. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu riešime v spolupráci s Magistrátom. V prípade, ak sa vo vozidle nachádza osoba, ktorá je cestujúcim na obtiaž, je toto potrebné oznámiť vodičovi, ktorý ju podľa Prepravného poriadku IDS BK môže vylúčiť z prepravy. Celkovo zodpovedná za riešenie problému je Sekcia sociálnych vecí Magistrátu hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy. Ďakujeme za pochopenie.
Kto? Sekcia sociálnych vecí, Magistrát hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
31. august 2020

shaggy

To by ma zaujímalo, ako mám toto nahlásiť vodičovi, keď je zákaz vstupovať do priestoru predných dverí (kvôli corone). Naposledy, keď som chcel vodičovi oznámiť to, že stál zle na zastávke, niektorí ľudia ho nevideli a kvôli tomu nestihli nastúpiť, tak mi oznámil, že v tom priestore nemám čo hľadať.
Tak mi prosím napíšte, ako to môžem nahlásiť vodičovi bez toho, aby som neporušil zákaz. To by ma veľmi zaujímalo.
31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v odôvodnených prípadoch je prístup k vodičovi možný. Aj z tohto dôvodu sú zábrany riešené "prechodným" spôsobom. V prípade, ak ste sa stretli s nevhodným správaním, prosíme, nahláste nám to na [email protected] a uvedením podrobností. Za takéto konanie nášho zamestnanca sa Vám ospravedlňujeme.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
31. august 2020

Jerome

Dopravny podnik,
bezdomovcov a spinavych cudzincov robotnikov mate roky aj v ostatnych spojoch, urcite platia,hahaha, potom plačte, že ste stratoví
31. august 2020

Bohus

To by sa vodičovi často hlásil každý spoj popoludní, keď bezdomovci migrujú do ubytovne, či ráno naopak... Lebo to nie je o jednej osobe, ale húfe.
01. september 2020

orel skalný

no...riešime MHD čo???? Bývam v starom meste, podľa môjho odhadu sa počet bezdomovcov za cca 2 roky zvýšil cca o 30-40%, toto predsa nebudeme komentovať, že??? 👀 Ide o MHD nie o ľudí... cítim smútok 😔
04. september 2020

Bohus

Nemyslím si, že tento podnet by mal byť uzavretý. Nie je vyriešený vôbec. Včerajšia skúsenosť so spojom 61 a časom pred 20:00. V autobuse prevládali bezdomovci, zvyšní cestujúci boli v menšine, nemali si kam sadnúť, lebo bezdomovci boli porozvaľovanípo nových sedadlách, keďže nastúpili zrejme už na hlavnej stanici, spokojne si tam smrdeli, bez rúšok, nadávali, popíjali pivko, aj porozlievali a na hlásenie vodičovi to určite nebolo, ten to dobre vedel, videl a počul, ale komu by sa to chcelo riešiť... necháva sa to jednoducho tak. Je to každodenný problém, nie občasná záležitosť.
04. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Dopravný podnik sme požiadali o dodatočnú reakciu k podnetu.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. september 2020

Nace

Pripajam sa k podnetu a to nie len cislom 61 ale aj napriklad linka trolejbusu 201, ktora ide na hlavnu stanicu, kde je pomerne dost velke mnozstvo ludi bez domova. Preto sa chcem spytat: prosim Vas pekne ako mam prejst k vodicovi, aby som nahlasila zapachajuceho a spinaveho bezdomovca, ked stojim uprostred preplneneho vozidla? Hadam nebudem kluckovat ako opica. Viete toto su take argumenty, ono ked niekto silno zapacha asi to bude citit aj u sofera, ale asi maju ine zaludky uz po rokoch. Toto by sme mohli nahlasovat neustale, aj ked niekto pusta hlasno hudbu na cele vozidlo to tiez asi treba ist nahlasit lebo ma vodice nebodaj klapky na usiach? nemate nahodou vo vozidle kamery?
09. september 2020

Bohus

Ja by som len dodal že v zime k tomuto prispeje i fakt, že MHD bude slúžiť na ohrievanie sa pre bezdomovcov, niektoré linky špeciálne. Myslím, že tú arómu neodfiltruje ani rúško....
09. september 2020

Jerome

Aj 93 zo stanice iduca :( je velakrat na pogrcanie vcera,ani predvcerom niektori nemali ruška a smrdeli ako tvor
11. júl 2021

Bohus

Je to nekonečný problem. Na linke 61 chodia nové spoje a bežne plne bezdomovcov, ktorí sa rozvalia na sedačkách, v tomto teple ich cítiť, žiaľ aj cez respirátor a cesta z mesta smerom k Avionu je tak doslova “zážitok”. Vďaka…
12. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne zaslali Dopravnému podniku na dodatočné vyjadrenie.

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. august 2021

Odpoveď samosprávy

Pre zlepšenie MHD v lokalite Ivanskej cesty zavádza DPB od 1. septembra novú linku 163, ktorá bude premávať každý deň - ráno smerom na Račianske mýto a podvečer smerom na Ivanskú cestu. Trasa linky bude nasledovná: Za Mokráňom (Nocľaháreň Depaul) – Ivanská cesta – Trnavská cesta – Račianske mýto, pričom zastaví na všetkých zastávkach na trase.

Linka 61, premávajúca medzi Hlavnou stanicou a letiskom, po novom nebude obsluhovať zastávku „Fafruny“ a aj vďaka spomínaným úpravám bude cesta na letisko rýchlejšia a komfortnejšia.

Týmto považujeme tému za vyčerpanú, ďakujeme za Vaše podnety.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania