Palisády-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Kopcek 02. septembra 2020

Pekný deň, rád by som za mojich susedov a náš bytový dom upriamil pozornosť na dlhodobo neriešený problém s parkovaním pred našimi bytovkami (palisády 5,7,9,11,13). Máme tu malé parkovisko cirka na 32 áut a nakoľko tu absentuje vyhradené parkovanie len pre staromeštanov tak je na dennom poriadku že väčšina zaparkovaných áut patrí doslova návštevníkom blízkeho hradu (pritom o pár metrov vyššie sú dve podzemné garáže práve pre návštevníkov hradu a okolia), cez pracovný týždeň tu parkuje každý deň aspoň 6 áut z čiernej stavby palisady 5 vozový park robotníkov a podobne. Napríklad na priloženej fotke z 1.9 2020, sviatok.. zaparkovaných áut je tam 30 z toho 14 áut niesu obyvatelia ktorí tu bývajú... a to bol sviatok... prosim konečne o riešenie tejto situacie. Ďakujem

02. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

problém s parkovaním mesto rieši. Minulý rok sa podarilo schváliť VZN k parkovacej politike. V rámci schválených pravidiel má vyznačenie parkovacích zón na starosti MČ. Podnet preposielame splnomocnencovi pre parkovaciu politiku, ktorý vyznačovanie koordinuje za mesto. O postupe Vás budeme ďalej informovať.

S pozdravom
Kto? Sekcia dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. september 2020

Michal

Obavam sa ze ked to bude riesit magistrat tak zrusi parkovacie miesta a namaluje tam cyklopruh🤦🏻‍♂️
30. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zónu navrhne MČ, schváli ju mestské zastupiteľstvo a Magistrát ju pripraví a spustí. Túto zónu budeme riešiť medzi prvými, nakoľko je situácia v nej dlhodobo naozaj kritická aj podľa našich dát.
Na poznámku by sme zareagovali iba v tom zmysle, že budovanie cyklotrás a obmedzovanie parkovaní je úplne normánou súčasťou modernej dopravnej politiky každého mesta. Vo väčšine sa tak stalo ešte v 80-tych rokoch. Minulý rok sme zrušili parkovacie miesta využívané zamestnancami Magistrátu a rozšírili chodníky a pešie zóny (Námestie SNP a Klobučnícka ulica). Začíname teda od seba.
Rovnako však je legitímna potreba občanov parkovať a preto parkovacia politika nemá za cieľ parkovacie miesta rušiť, ale ich budovať a definovať kde sa parkovať dá a kde nie. Nelegálne a neregulované parkovanie je v Bratislave veľkým problémom, ktorý sme začali riešiť na poslednú chvíľu. Výsledkom neregulovaného parkovania je práve problém, ktorý opisujete. Návštevníci hradu nie sú nútený parkovať v podzemnej garáži a doplácajú na to obyvatelia. Toto správanie bude v budúcnosti zakázané a za parkovanie by museli platiť hodinovú sadzbu.

S pozdravom
Kedy? rok 2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. október 2023

Krupica

Palisády-parkovanie-problémové

Po spusteni pass parkovania na zamockej ulice sa stalo parkovisko v blizkosti hradu na palisadach 5-13 parkoviskom verejnym kde parkuju ludia ktori nemaju ani staromestsku karticku rezidenta, ani pass. My ako obyvatelia tu mame 24 parkovacich miest na parkovisku a dlhodobo je tu problem zaparkovat auto ako obyvatel, ludia sem rano pridu odparkovat auto a nasadnu na trolejbus a idu do mesta, pripadne turisti tu parkuju ktorym je vela zaplatit par euro za parkovisko, 20m od vchodu na parkovisko su dva velke parkovacie domy pre turistov a inych…. Ulica za tymto parkoviskom kratka a vsetky ostatne ulice su este pre rezidentov stare mesto, bolo by uz namieste vyriesit tento dlhorocny problem jednoduchym osadenim tabule len pre obyvatelov resp rezidentov stareho mesta.
23. október 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania