Mierová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Silvia 03. júna 2014

Bola by som rada, keby sa doriesilo parkovanie na Mierovej na dvoch miestach oproti sebe. Pri vecierke sa parkuje na chodniku, krizom cez cely chodnik a casto sa tadial neda po chodniku prechadzat (nie je zachovana ani minimalna sirka chodnika, nie to este 1,5 m), je potrebne vyjst na cestu. Som na voziku, o to je to na frekventovanej ceste komplikovanejsie. Naopak, hned cez cestu (pri kostole) su parkovacie miesta, na ktorych su vsak umiestnene reklamne betonove stlpy. zaberaju minimalne jedno parkovacie miesto, na ktorom sa parkovat neda vobec, na druhom dost tazko. Riesenie: pri vecierke vyhradit parkovanie bud na kraji chodnika alebo vobec, nakreslit tam ciary a umiestnit prekazky, aby sa nedalo parkovat svojvolne (miesto pri vecierke, priamo pred vchodom je velmi oblubene). Z parkoviska odstranit stlpy, daju sa umiestnit hned vedla na chodniku, lebo chodnik je dostatocne siroky.

17. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkovanie na chodníku na Mierovej ul. sa zdá byť podľa fotografií dopravný priestupok a jeho riešenie spadá do kompetencií polície (aj mestskej). Nie je v možnostiach mesta fyzicky zabrániť priestupkom tohto druhu na území celého mesta a veľmi más mrzí takáto bezohľadnosť a arogancia vodičov.

Ak je občan svedkom situácie, kedy vozidlá neparkujú v zmysle predpisov, odporúčame obrátiť sa priamo na Mestskú políciu na čísle 159. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

Dva reklamne stĺpy sú umiestnené na ul. Radničné nám., ktoré spravuje MČ Ružinov, je v ich kompetencii aj ich umiestnenie, aj ich odstránenie.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
14. november 2016

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,
Reklamné stĺpy sú už dlhšiu dobu umiestnené na chodníku čiže parkovacie miesta sú voľné čiže si myslíme, že sa môže označiť ako vyriešené.
15. november 2016

Silvia

Áno, zaregistrovala som, že stĺpy na parkovacích miestach už nie sú. Je to však len čiastočné riešenie problému, pretože na chodníku autá parkujú aj naďalej a ohrozujú bezpečný pohyb chodcov. Pokúšala som sa riešiť to aj s mestskou políciou, ale kým prišli, na tomto mieste sa vystriedali ďalší traja vodiči a ako mi policajti povedali, môžu riešiť iba konkrétneho vodiča. Mimochodom, na tomto mieste rovnako parkujú aj samotní policajti. Jedného som dokonca na to aj upozorňovala. Toto miesto viac ako iné láka na nesprávne parkovanie a porušovanie predpisov a predpokladám, že si to vodiči ani neuvedomujú Robia to všetci. Preto stále prosím o iné riešenie, napr. osadenie zábrany, alebo aspoň označenie možnosti parkovania. Vopred ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania