Betónové prekážky v strede ceste

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Samuel 05. júna 2014

Dobrý deň,

Chcel by som upozorniť na vcelku neštastné riešenie zábran pre vozidlá. Betónové prekážky majú pravdepodobne zabrániť parkovaniu vozidiel v strednom deliacom páse na vozovke. Nemyslím si ale, že sa jedná o bezpečné riešenie. Nebolo by vhodnejšie ich odstrániť a prípadné parkovanie kontrolovať?

ďakujem

05. jún 2014

expert

Aj ked to nieje zrovna bezpecne, je to v dnesnej dobe jediny sposob ako zamedzit parkovaniu... Slovensky vodici totiz maju zvlastnu vlastnost a pokial neni pred nimi betonovy murik, tak ich nic nezastavi...
05. jún 2014

Karol

Pardon, prečo sú nebezpečné?
05. jún 2014

Samo

ľahko sa dá do nich naraziť autom pri nepozornosti. V nevyhnutných prípadoch sa preto používajú plastové prvky, alebo betónová stena. Rozhodne nie voľne stojace betónové elementy.
Tak isto aj v zime môžu spôsobiť problémy keď budú pod snehom, je ich ľahké prehliadnuť.
05. jún 2014

nemam

pri nepoznornosti ? treba sledovat cestu a nie telefonovat alebo obzerat sa za suknou, to tam nie je len tak..
06. jún 2014

Fiona

Tiez sa mi to nezda, ako moze vodic naburat do zabran stojacich mimo jazdneho pruhu? Podla tejto (ne)logiky by vsetky obrubniky na ostrovcekoch mali byt odstranene. Tucne zvlastne myslenie.. Upozornujme radsej na skutocne problemy.
06. jún 2014

andrej

Fiona nic v zlom, ale pred ostrovcekom je znacka "prikazany smer obchadzania" a nie je tam iba pre srandu. V noci sa moze stat ze si tie betony niekto nevsimne. Podla vasej logiky by aj na plnej ciare mohli byt polozene betonove zabrany aby nikto nepredbiehal tam kde nema??
06. jún 2014

Samuel

Druhá strana ostrovčeka je riešená bezpečne. Na fotke vidieť, že dopravná značka so šípkou sa nachádza ešte pred betónovými prekážkami na ostrovčeku s obrubníkom. Len táto strana, ktorá je na fotke v popredí je riešená podľa mňa nešťastne.Ideálne by bolo zábrany odstrániť a kontrolovať, aby tam autá neparkovali. Alebo aspoň presunúť dopravnú značku so šípkou do popredia.
06. jún 2014

Samuel

Druhá strana ostrovčeka je riešená bezpečne. Na fotke vidieť, že dopravná značka so šípkou sa nachádza ešte pred betónovými prekážkami na ostrovčeku s obrubníkom. Len táto strana, ktorá je na fotke v popredí je riešená podľa mňa nešťastne.Ideálne by bolo zábrany odstrániť a kontrolovať, aby tam autá neparkovali. Alebo aspoň presunúť dopravnú značku so šípkou do popredia.
06. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Dopravné značenie a dopravné zariadenia (betónové zábrany) boli riadne odsúhlasené Magistrátom hlaného mesta SR Bratislavy a Krajským dopravným inšpektorátom. Na vozovke sú vodorovným dopravným značením jasne vyznačené jazdné pruhy a miesta, kde sa nejazdí. Betónové zábrany slúžia predovšetkým na zabránenie otáčania vozidiel a v druhom rade proti parkovaniu ako fyzická zábrana pre vodičov, ktorí nerešpektujú dopravné značenie.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
07. jún 2014

Mato

Bolo by dobre odstranit ostrovceky aby niekto pri nepozornosti nahodou nenabural :)
07. jún 2014

andrej

stacilo by, ak by znacku obchadzania presunuli pred betonove zabrany.
...to bude este riadna show ked v zime nasnezi
08. jún 2014

peter h.

proti otacaniu? tak sa niekto otoci o 10m dalej
proti parkovaniu? akoze ak v tomto state nestaci vodorovne znacenie, tak tam dajme pasce na medvede? cize prizname, ze impotentni mestski policajti tam nepachnu a nerobia poriadok?
nerozumiem....ak zistime, ze su pravidla, ktore ludia porusuju, tak vymyslime nieco, co bude fungovat?
Cize vodici, kde su ciary, ale nie kamene, v pohode parkujte??? Naozaj trapne riesenia (tie kamene nemaju na ceste co robit), kludne tam raz bude chciet zastavit sanitka, hasicske auto a podobne.....ale to je jedno, kazdy si robi co chce
13. jún 2014

Vlado

Tie betonove zabrany su tam samozrejme zle, pretoze:

1. Ked prsi a je tma, tak vodorovne znacenie v BA je neviditelne. Ak autom prichadzam k ostrovceku, nevidim srafovanie a vidim iba modru sipku, tak ocakavam, ze prekazka je az za sipkou a nie uz 20 metrov pred nou.

2. Ked nasnezi, tak sneh sa nahrnie okolo betonovych zabran a vobec ich nebude vidno.

3. Ked sa niekto bude chciet otocit, tak to urobi hned vedla.

4. Ked bude tma alebo sneh a ja sa budem uhybat sanitke/hasicom/policajtom, tak to mozem napalit rovno do tych betonov. Lebo fakt by som necakal, ze tam budu. Je to nestandardne riesenie.

5. Podla tejto logiky by sme mali umiestnit betonove zabrany po celom meste.

Mali tam dat meter vysoke cierno-zlte stlpiky s reflexnymi nalepkami a ziaden problem by nebol
15. jún 2014

Technik

Samozrejme, ze taketo pouzite betonovych stlpikov je absolutne iracionalne a ten kto ich osadil bol jednoducho bl..on a ludia co to obhajuju si asi neuvedomuju dosledky co sa moze stat v zlom pocasi, v zime, alebo v inej situaci... sanitka, poziarnici. Ked uz, tak sa pouziju plastove a reflexne zabrany. Toto je absolutne NEKOMPETENTNE A TOTALNE NEBEZPECNE, len id..t to mohol dovolit. Ta osoba asi nevie nic o bezpecnosti na vozovkach a pouzivaniu specialnych prvkoch ochrany na cestach... Okamzite to odstrante, chore m..gy!!! Necakajte kym sa tam nieco stane.
16. jún 2014

Viva

Tie betónové stĺpiky sú tam veľmi nebezpečné. Najmä večer, za dažďa alebo v zime (pri šmyku, alebo keď to bude zasypané snehom, lebo tieto cesty sa neodhŕňajú hneď) ...
Nechápem, aký odborníci to tam schvaľovali ?!
Asi by mali radšej odovzdať diplomy (dopravní inžinieri) ...
:-(

Človek žasne, na koľko takýchto "pikošiek" je možné v našom meste naraziť. Kto to vymýšľa a kto to schvaľuje ?
Len byrokrati "nenarážajú" ...
17. jún 2014

Vlado

Podnet rozhodne nie je vyrieseny, pretoze na ceste sa nachadza neoznacena prekazka cestnej premavky. Prekazku treba riadne oznacit modrou sipkou alebo cerveno bielou obdlznikovou tabulou. Ti, ktori to schvalili a "riadne odsuhlasili" si musia uvedomit, ze rozhodli zle.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania