Extrémne hlasný rozhlas

Zodpovednosť za riešenie: Chmeľnica

V riešení

Chcel by som poprosiť o stíšenie rozhlasu, keďže ide veľmi nahlas a všetko počuť aj cez zatvorené okná a dieťa, keď spí dnu, tak sa na to zobudí, chytí šok a začne plakať. A to nehovorím, keď je vonku v kočiari. Verím, že môjmu návrhu vyhoviete čo najskôr. ĎAKUJEM

24. november 2017

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Dominik Soós,

doposiaľ jednou z najdôležitejších ciest šírenia informácií je okrem webovej stránky obce, úradnej tabule určite aj obecný rozhlas, prostredníctvom ktorého sa snažíme informovať obyvateľov obce Chmeľnica o všetkom aktuálnom dianí.

Vzhľadom nato, že samotná stavba bola zrealizovaná v 70-tych rokoch, i táto časť obecného majetku prechádza nemalou a nákladnou rekonštrukciou. Minulý rok sme vymenili rozhlasovú ústredňu. Postupne sa snažíme zabezpečovať aj rekonštrukciu jednotlivých častí rozhlasového vedenia. Celá rekonštrukcia miestneho rozhlasu pozostáva z troch častí – výmena rozhlasovej ústredne, prekládka niektorých častí rozhlasového vedenia, presmerovanie a výmena rozhlasových reproduktorov.

Aj z tohto dôvodu, sa môže stať, že niektoré reproduktory v obci majú silnejší prenos, niektoré zase slabší. Keď stíšime hlas v rozhlasovej ústredni, obyvatelia nám volajú, že vysielanie obecného rozhlasu nepočujú. Verím, že viete pochopiť, že je veľmi ťažké vyhovieť každému. Snažíme sa naše obecné oznamy vyhlasovať v čase, aby sme nerušili našich najmenších obyvateľov a vyhoveli aj našim mladším a hlavne starším seniorom. Podnikatelia, ktorí prídu do obci ponúkať svoj tovar, si za službu vyhlásenia v rozhlase zaplatia, preto im musíme vyhlásiť oznam v čase, keď sa v obci nachádzajú.

Po zrealizovaní optického káblu v obci sa zvažuje s možnosťou prenosu rozhlasového vysielania priamo v jednom optickom vlákne, čo by znamenalo, že vysielanie obecného rozhlasu by ste mohli počúvať v pohodlí svojej domácnosti z reproduktorov vášho televízora. Samostatnou kapitolou informovanosti je aj vízia zriadenia informačného kanála obce.

Ďakujeme za Váš podnet a ústretovosť. Urobíme všetko, čo je v našich silách a finančných možnostiach.

S úctou

Ing. arch. Zita Pleštinská
starostka obce Chmeľnica
24. november 2017

Dominik Soós

Ďakujem za odpoveď. A chápem vás. Myslel som si že sa dáju individuálne jednotlive rozhlasi nastavovať. A s tým že bude možné rozhlas počuť v telke je super vec ale ešte by som viac ocenil keby sa posielali sms správy alebo emaili. Toto funguje už v susednej obci Plavnica.
24. november 2017

Dominik Soós

A teším sa tomu že sa naša obec začína digitalizovat. Ideme s dobou a to je super.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.