Námestie Jána Vojtaššáka-ranné kostolné zvony

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Jozef 31. októbra 2020

Kostol Povysenia sv. Kriza na Brezovci pravidelne o 6:00 rano bezdovodne zvoni (mimo nedele). Ziadne ranne omse tam nie su a vyrazne rusi ranny pokoj obyvatelov okolitych bytoviek Odbojarov, Sturova, Nemocnicna a taktiez pacientov v nemocnici. Kento znacny diskomfort obyvatelov nie je vyvazeny ziadnym prinosom, prosim o zrusenie ranneho zvonenia.

11. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet, po jeho preverení Vám zašleme odpoveď.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
03. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s Vaším podnetom sme sa obrátili na dolnokubínsku rímskokatolicku farnosť. O odpovedi Vás budeme informovať.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
16. december 2020

Jozef

Dobry den, nemate nejaku aktualizaciu k mojmu podnetu? Kostol zatial zvoni pravidelne, dokonca zacal zvonit aj v nedelu o 6:00 a je to hodne rusive urcite pre vsetkych ludi byvajucich na okolo. Ak zvoni kostol na omsu, tak sa to da akceptovat, ale preco ma zvonit bezdovodne rano o 6:00, tak to nema ziadnu logiku.
17. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľte mi citovať časť odpovede p. Dr. Ľubomíra Pekarčíka, dekana tunajšej farnosti: „Bytostnou súčasťou každého kostola sú aj zvony. Pre nás veriacich má ranné a večerné zvonenie veľký význam. Pripomína nám Božiu prítomnosť medzi nami. S takýmto zvonením sa stretnete v každej kultúrnej kresťanskej krajine."

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
17. december 2020

Jozef

Dobry den, dakujem za odpoved a aspon nejaku snahu pri rieseni tohoto problemu. Je pravda, ze ranne zvonenie je bezne, no nie o 6:00 (v inych mestach sa zvoni neskor). Mne ako veriacemu cloveku je mi velmi luto, ze najvysia autorita krestanskej cirkvy v nasom meste nema ani kusok empatie a snahy pochopit, vcitit sa do potrieb a problemov obcanov mesta (ci uz veriacich alebo neveriacich). Ved pokojne sa mohol urobit kompromis, posunut zvonenie o hodinu a obe strany by boli spokojne. Pan dekan taktiez akosi pozabudol, ze nezije vo Vatikane, ale na Slovensku a my sme v provom rade demokraticka krajna riadiaca sa zakonmi a ustavou (Cl.1. ustavy SR- Slovenska republika je zvrchovany, demokraticky a pravny stat. Neviaze sa na nijaku ideologiu ani nabozenstvo). Kedze cirkev neukazala ziadnu snahu o riesenie a zvonenie kostola na brezovci momentalne porusujue vyhlasku c. 549/2007 Z. z. o pripustnych hodnotach hluku minimalne o 20dB, budem musiet pristupit k podnetu na Urad verejneho zdravotnictva a poziadat ich o premeranie hluku.
24. január 2021

Lukáš

Pán Jozef, myslím, že podnet na Úrad verejného zdravodtnictva je opodstatnený. My bývame na Štúrke a cez leto sa nám syn budí ráno o 6tej na zvony pána dekana. Premeranie hluku by možno pomohlo. Keď bude treba, budeme to riešiť petíciou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania