Odbojárov-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Uzavretý
meno
Pribislav 29. júna 2021

Zvony kostola na Brezovci bijú veľmi hlasno niekoľko krát za deň. Aspoň ráno pred 8 hodinou by nemali vyzváňať ako na poplach a umožniť miestnym obyvateľom kľudný spánok. Už len to, že niekto povolil postaviť kostol medzi bytovkami je absurdné, ale navyše vyzváňať každú chvíľu a hlavne zavčas rána KAŽDÝ DEŇ je choromyseľné. Pán primátor/mestské zastupiteľstvo, prosím Vás robte s tým niečo. Vopred ďakujem.

30. jún 2021

Nina

Som toho istého názoru ako je aj veľa iných ľudí, ktorých poznám. Mesto a fara/kostolník by si mali konečne uvedomiť, že zvoniť zvonami o 6-tej ráno každý boží deň, ako aj veľa krát počas dňa nie je vhodné uprostred obytnej zóny. Extrémne to narušuje a znepríjemňuje spánok a celkovo bývanie veľkému počtu obyvateľov. Človek si nemôže ani vo vlastnom byte pospať a bývať v kľude a pohode. #porušovanieľudskýchpráv
06. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za upozornenie. V tejto veci sme oslovili Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne, ktorý preverí možnosti spôsobu merania hluku. O ďalšom postupe Vás budeme informovať. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Regionálny úrad verejného zdravotníctva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
12. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne je možné zrealizovať meranie hlučnosti ranných zvonov v čase od 05:30 do 06:30 hod.. Je potrebné, aby ste nám zaslali buď Váš kontakt alebo presnú lokalitu (číslo bytového domu) nakoľko meranie sa realizuje buď priamo na balkóne bytového domu sťažovateľa prípadne pred bytovým domom približne vo výške druhého poschodia. Ďakujeme a prajeme Vám pekný deň.
Kto? Regionálny úrad verejného zdravotníctva

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
12. júl 2021

Pribislav

Odbojárov 1955 zo strany s výhľadom na mesto. Balkón nemám tak to prosím Vás vyriešte spred bytovky. Ďakujem.
28. júl 2021

Pribislav

Dobrý deň, bolo meranie hlučnosti zrealizované? Nevidno žiadny pokrok. Zvony naďalej vyzváňajú zavčas rána a každú chvíľu behom dňa ako keby bol najväčší katolícky sviatok v roku a tým rušia kľud miestnym obyvateľom.
01. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s prosbou o aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. september 2021

Pribislav

Dobrý deň,

Daný problém pretrváva, preto Vás opätovne žiadam o odpoveď na moju otázku zo dňa 28. júla 2021. Vopred ďakujem.
11. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chceli by sme Vás informovať ohľadom Vášho podnetu. Dňa 03.08.2021 Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Dolnom Kubíne v spolupráci s RÚVZ so sídlom v Žiline vykonal meranie na mieste - pred bytovým domov č. 1956/7 v čase od 5:30 do 6:45 hod. V tom čase zvony v pravidelnom čase nezvonili z dôvodu poruchy. V tejto dobe evidujeme posunutie ranného zvonenia na 06:30 hod. Pokiaľ máte záujem opätovne vykonať meranie hluku zvonov z kostola na Brezovci, prosíme Vás, obráťte sa na kompetentný orgán RÚVZ v Dolnom Kubíne. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.