Okružná-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Jozef Šprlák 20. decembra 2021

Pred 1. vchodom bytovky 2061 sú umiestnené 2 kontajnery na šatstvo.
Obidva sú už dlhšiu dobu plné, neodváža sa ich obsah a tak vzniká okolo nich neporiadok. Je to aj preto, že sem privážajú šatstvo (ale aj iný komunálny odpad) z okrajových častí mesta, súkromných domov aj blízkych obcí.
Predpokladám že viete, komu ste povolili umiestnenie týchto kontajnerov, tak ich treba vyzvať aby si to odviezli. Alebo nech to urobia technické služby na ich náklady. Dúfam že sa počas vianoc nebudem musieť dívať na tú skládku, alebo hasiť požiar, ak tam dopadne na silvestra nejaká prskavka.

30. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Šprlák,

veľmi pekne Vám ďakujeme za Váš podnet. Spoločnosť, ktorá zabezpečuje odvoz šatstva nám garantovala, že ešte pred Vianocami všetky nádoby vyprázdni. Na základe Vášho podnetu sme vykonali kontrolu a žiaľ zberná nádoba na Vašej ulici ostala plná. Obratom sme kontaktovali zodpovednú spoločnosť, ktorá nás informovala, že ešte pred sviatkami zabezpečila odvoz, ale z technických dôvodov nebolo možné vyprázdniť predmetnú zbernú nádobu. Dnes majú zabezpečiť odvoz zvyšných nevysypaných nádob. V prípade, že sa bude problém opakovať, budeme musieť prehodnotiť spoluprácu s danou spoločnosťou. Prajeme Vám pekné sviatky.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva
Kedy? 30.12.2022

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
30. december 2021

Jozef Šprlák

Odpoveď by bola dostačujúca, keby ten bordel bol odprataný. Ale je 17:00 a všetko je po starom.
03. január 2022

Jozef Šprlák

No tak dnes 3.1.2022 okolo 9:00 chlapci prišli, čo bolo okolo kontajnerov na šatstvo, nahádzali do komunálneho odpadu, čo bolo vnútri časť odviezli a časť hodili do komunálneho odpadu.
Tie nádoby sú už také špinavé a škaredé, že sa na to nedá dívať. Nech si to tá charita odvezie niekam, kde sa na to ľudia nemusia dívať, hlavne my to máme rovno pod oknami, a tie ohavy máme rovno na očiach. Nie je to ani estetické, ani ekologické. Znehodnocuje to okolie a životné prostredie.
03. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Šprlák,

technické služby zabezpečili vyprázdnenie predmetnej nádoby na šatstvo aj napriek tomu, že to má zabezpečovať zodpovedná spoločnosť. V čo najkratšom termíne s ňou plánujeme otvoriť rokovanie predmetom, ktorého bude zvýšenie frekvencie vyprázdňovania nádob určených na zber šatstva. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
18. január 2022

Jozef Šprlák

Vidím že ste na tom popracovali. Som spokojný, Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.