Kňažská-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení
meno
Katarína 07. augusta 2022

Dobry den. Ulica Knazska, nasledovne Komenskeho, je od pradavna cesta rozbita a pravidelne sa plata. To co sa investovalo do nej za 50-60 rokov (moj 70-rocny otec nepamata novy koberec), sa uz mohlo vyuzit na novy potah. Kazdu hodinu denne tadial chodi MHD a dost aut. Velmi by nas potesilo, keby sa pre tuto mestsku cas konecne spravila aspon jedna poriadna cesta... Budeme dufat. Obyvatelia mestskej casti Knazia.

08. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám veľmi pekne za Váš podnet. O stanovisko sme požiadali príslušný Odbor dopravy a miestneho hospodárstva. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor dopravy a miestneho hospodárstva

Michaela Porvichová
Kancelária primátora
02. február 2023

Katarína

Dobry den, poprosili by sme teda o stanovisko...
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mesto Dolný Kubín pracuje na realizačnej projektovej dokumentácií, ktorá zahŕňa výstavbu nového chodníka, odvodenie miestnej komunikácie, osvetlenia a rozhlasu. Aktuálne má právoplatnú dokumentáciu pre územné rozhodnutie. V ďalšom kroku požiadame o stavebné povolenie a následne budeme na to hľadať v rozpočte finančné prostriedky, keďže to evidujeme ako jednu z priorít mestského výboru Kňažia. Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Odbor výstavby a životného prostredia

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
03. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto Dolný Kubín pripravuje investičnú akciu rekonštrukcie ulice Kňažská. Navrhovaná rekonštrukcia miestnej komunikácie bude pozostávať z opravy existujúceho asfaltového krytu, ktorý je narušený. V určitých častiach komunikácie budú zrekonštruované kompletné konštrukčné vrstvy vozovky. Na zvýšenie bezpečnosti chodcov bude na tejto ulici vybudovaný chodník, ktorý bude napojený na existujúce chodníky v mestskej časti. Odvodnenie vozovky miestnej komunikácie bude zabezpečené jej priečnym a pozdĺžnym sklonom. Voda bude odtekať cez uličné vpusty a líniový žľab do novej dažďovej kanalizácie. V rámci rekonštrukcie je plánovaná výstavba verejného osvetlenia a presun miestneho rozhlasu.
Aktuálne územné rozhodnutie na predmetnú akciu je právoplatné a prebieha činnosť na zabezpečenie stavebného povolenia. Predmetná stavba musí byť koordinovaná s rekonštrukciou plynovodu, ktorú má v pláne SPP v nasledujúcich rokoch.

Ing., Ing. Jana Šaligová
Odbor výstavby a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania