Fučíkova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

V riešení

Dobrý deň Ako ukázal pohreb známeho kubínčana, mesto nevenuje náležitú pozornosť problematike parkovania. Priľahlé ulice zablokované autami, arogantný vodiči nedbajuci na blokovanie výjazdov a pod. Keď som si klikol na katasterportal, tak som si všimol veľkú plochu vlastnenú mestom priamo v inkriminovanej oblasti, kde musela hliadka mestských policajtov riešiť situáciu. Avšak nerozumiem, prečo je, zjavne už dávno oplotená a spojená s pozemkom rodinného domu viď obrázok. Ak existuje dajaká nájomná zmluva o dlhodobom najme, je to v poriadku, inak by bolo dobre tieto pozemky využívať v prospech všetkých občanov. Prosím o vyjadrenie. Ďakujem!

28. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. O stanovisko sme požiadali Odbor výstavby a životného prostredia a tiež Referát organizačný a vnútorných vecí. Prajeme Vám pekný deň.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
26. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Na predmetný pozemok nie je uzatvorená nájomná ani žiadna iná zmluva. V minulosti nám bola doručená žiadosť zo dňa 11.06.2019 o kúpu časti pozemku CKN parc. č. 550/35 v k.ú. Veľký Bysterec, ktorú prerokovala Komisia výstavby, dopravy a životného prostredia dňa 12.09.2019 a prijala nasledovné stanovisko: "Komisia výstavby, dopravy a životného prostredia neodporúča pokračovať v krokoch smerujúcich k predaju uvedeného majetku do času zabezpečenia prístupu pre IBV Klince a súhlasného stanoviska dotknutého výboru."

Uvedenou problematikou sa mesto priebežne zaoberá, avšak z minulých období je viacero podobných pozemkov, ktoré nie sú vysporiadané z hľadiska užívateľských vzťahov. Aj na aprílovom zasadnutí MsZ bol riešený postup, čo s takýmito pozemkami, ktoré sú využívané a nie sú na ne uzatvorené nájomné zmluvy. Bolo dohodnuté, že poverení zamestnanci Mesta Dolný Kubín zosumarizujú takéto pozemky, o ktorých majú vedomosť a následne sa k nim vyjadria dotknuté mestské výbory na svojich zasadnutiach a tiež odborné komisie. Na základe ich stanovísk a zámerov zo strany mesta budú vykonané ďalšie kroky: navrhneme uzavrieť nájomnú zmluvu resp. predmetný pozemok vypratať.

Prajeme Vám pekný deň.
Kto? Mestský úrad odbor právny a referát organizačný a vnútorných vecí
Kedy? priebežne

Mgr. Andrea Barienčíková, MBA
prednostka MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.