Timravina-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Peter Valek 11. novembra 2019

Dobry den prajem, v prvom rade by som chcel pochvalit myšlienku vybudovania ihriska s umelou travou na Záskali. Na druhej strane realizácia odvodnenia ihriska sa vobec nepodarila. Viem, ze MsZ sa tým zaoberalo v Aprili 2019, ale opatrenia ktore boli vykonané v minulom období, boli a sú neúčinné a ihrisko sa vždy počas priemerných zrážok v lete 2019 stalo nefunkčné na účel, ktorý bolo vybudované. Uvedené dokazujú aj fotky, ktoré prikladám. Tiež prikladám fotku "pôvodného" ihriska v rovnakom čase, kde nie sú žiadne mláky oproti "Novému" ihrisku. Prosím Vás, o účinné opatrenia za účelom vhodného odvodnenia ihriska s umelou trávou. Ak mate otazky, pripadne budu fotky nevypovedateľné, ochotne pridem na MÚ odprezentovať. Vopred dakujem a Ostávam s pozdravom, Peter.

12. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Peter,

ďakujeme Vám za podnet. Zhotoviteľ diela uznal reklamáciu ihriska v Záskalí, kvôli momentálnemu nedostatku kapacít a klimatickým podmienkam bude odvodnenie realizovať v jarných mesiacoch budúceho roku.
S pozdravom
Kto? Odbor výstavby a životného prostredia
Kedy? jar 2020

Vladimír Adamec, kancelária primátora mesta Dolný Kubín
25. február 2020

Peter Valek

Dobrý deň,
ďakujem za informáciu ohľadom reklamácie. Keďže sa blíži jar, chcem sa opýtať, či je dohodnutý termín opravy odvodnenia ihriska. Prosím informujte ma aký je stav, či už bolo jednanie s dodávateľom stavby. Ak áno, prosím o závery z uvedeného jednania, prípadne kedy bude termín realizácie opravy. Ak nie, prosím zorganizujte stretnutie s dodávateľom, za účelom určenia termínu opravy, resp. naplánovania si uvedených činností.
Ďakujem a prajem pekný deň.
Peter
24. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reklamácia mala byť zrealizovaná v jarných mesiacoch. Po urgencii sme dostali od zamestnankyne zhotoviteľa nasledovnú odpoveď:

„Dobrý deň,
vzniknutá situácia nás samozrejme mrzí. Tak, ako sme Vám už avízovali, plánujeme stretnutie na mieste stavby s konateľom našej spoločnosti, zástupcami z Vašej strany, prípadne s projektantom stavby a subdodávateľom spodnej stavby. Stretnutie sme plánovali na apríl tohto roku, ale prišla nám do cesty nečakaná udalosť, kedy konateľ našej spoločnosti kvôli koronavírusu ostal dlhodobo v zahraničí. Letecká spoločnosť mu avízuje spustenie leteckej dopravy z jeho destinácie po 30.06.2020. Hneď, ako sa vráti, naplánujeme spoločné stretnutie. O nových informáciách ohľadom jeho príchodu Vás budem priebežne informovať.
Ospravedlňujeme sa za vzniknuté komplikácie."

Vzhľadom na vyššie uvedené Vás prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

27. júla sa priamo na multifunkčnom ihrisku uskutočnilo stretnutie s generálnym dodávateľom stavby, ktorý uznal reklamáciu Mesta. Bolo dohodnuté, že dodávateľ na svoje náklady v priebehu mesiaca august zrealizuje novú drenáž, vyrovnanie povrchu a osadenie nového koberca.
Pokiaľ máte záujem o bližšie informácie vo veci opravy ihriska, obráťte sa, prosím, priamo na vedúceho odboru výstavby a životného prostredia mestského úradu.
Kto? Odbor výstavby a životného prostredia
Kedy? Do konca mesiaca august 2020

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
17. august 2020

Peter Valek

Vladimír,
ďakujem a dúfam že práce na oprave budú realizované odborníkmi a situácia sa nebude opakovať. Prosím vedúceho výstavby o kontrolu činností dodávateľa pri realizácii. Prosím, prepošli mu našu požiadavku, ďakujem vopred.
18. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po urgencii reklamácie sme dňa 10.11.2020 od zhotoviteľa dostali nasledovnú odpoveď:
„Dobrý deň, v rámci kvality je dôležité dielo zrealizovať v teplejších jarných mesiacoch, keďže Vám dávame grátis umelý trávnik vrátane vsypov a montáže. Je dobré počkať do jari, aby si novo zrealizovaná drenáž sadla a následne na jar podložie vyrovnáme, položíme geomrežu a položíme nový umelý trávnik. Vzniknutá situácia nebola našou vinou, ale nekvalitou práce subdodávateľa spodnej stavby a to aj vzhľadom na to, že pristúpil k oprave až v septembri. Našim cieľom je zhotoviť Vám športovisko k obojstrannej spokojnosti a v perfektnej kvalite. Momentálne v jesennom a zimnom období je ihrisko užívania schopné. Vzniknutá situácia nás mrzí."

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
18. máj 2021

Peter Valek

Dobrý deň,
mohli by ste ma informovať o termíne realizácie Opravy ihriska vyrovnaním, položením geomreže a nového trávnika ?
Vopred ďakujem
02. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Valek,

radi by sme Vás informovali ohľadne Vášho podnetu. Ihrisko na Záskalí sa v rámci reklamácie podarilo opraviť a dnešným dňom 02. júla 2021 je opäť otvorené pre našich obyvateľov. Prajeme Vám pekný víkend.

Michaela Porvichová
Mesto Dolný Kubín
12. júl 2022

Peter Valek

Dobrý den,
mohli by ste prosim urychlit cinnosti na zrovnaní plochy na Ihrisku ? Mozte mi napisat kedy bude funkčné na športovanie ? D.
12. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o vyjadrenie

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania