Matúškova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Dolný Kubín

Vyriešený
meno
Martin Ľ. Fafalák 21. marca 2020

Už od jesene minulého roku žiadam na výbore Staré mesto zabezpečenie prístupu pre záchranku k bytovému domu č. 1641, bezvýsledne, uvedomujúc si, že poslanci s tým nič nenarobia, skúšam to takto. Nejedná sa o vec náročnú, ani čo do realizácie, ani čo do financií, doslova za pár eur. Býva tam vyše 20 dôchodcov, niektorí so závažnými zdravotnými problémami, k tomu aktuálna situácia... Majú si dať rúška, zobrať cement a sami to na čierno vybetónovať? Prosím v mene všetkých obyvateľov o urgentné vyriešenie prístupu, ak to s ohľadom na dnešnú situáciu personálne kapacity dovoľujú a nedôjde k ohrozeniu zamestnancov, prípadne ak nie sú alokovaní na plnenie úloh v dnešných časoch závažnejších. (na fotke priestor pre vybudovanie prístupu, väčšinu dňa tam stoja autá, sanitka sa k bytovke nedostane)

07. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Fafalák,

Vaším podnetom sa zaoberáme a hľadáme vhodné riešenie. O našom postupe Vás budeme priebežne informovať.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
14. apríl 2020

Martin Ľ. Fafalák

Dnešná situácia. 74 ročná dôchodkyňa s podozrením na infarkt si to musela odkráčať k sanitke. S vozíkom či nosítkami by sa pomedzi autá nedostala. Ešte raz prosím o urgentné riešenie, nechcem tu vešať nabudúce parte.

MĽF
24. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Fafalák,

prístup vozidiel záchrannej zdravotnej služby k bytovému domu č. 1641 na ul. Matúškova je v súčasnej dobe možný po prístupovom chodníku z komunikácie na ul. Matúškova (v mieste oproti budove HaZZ) popri parkovisku pred budovou nábytku. Prosíme Vás, aby ste informovali obyvateľov Vášho bytového domu, aby pri objednávaní vozidla záchrannej služby v tomto duchu navigovali jeho vodiča.
Druhý prístup je možný od budovy kaderníckeho salónu č. 2292/17, kde je pre vozidlá aj upravený nájazd na chodník. V letných mesiacoch na parkovisku pri Vašom bytovom dome obnovíme vodorovné dopravné značenie tak, aby tento prístup nebol blokovaný motorovými vozidlami.
Na fotografii, ktorú ste priložili k Vášmu komentáru zo 14.04.2020, je zrejmé porušenie § 23 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke vodičom bielej dodávky. Požiadajte preto, prosím, obyvateľov Vášho bytového domu vlastniacich motorové vozidlá, aby dodržiavali ustanovenia zákona a parkovali len na vyznačených miestach.
Kedy? v texte

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
25. apríl 2020

Martin Ľ. Fafalák

Pri záchrane života ide o sekundy, prepáčte, ale pri "objednávaní" záchranky sa musím venovať tomu, pre koho som volal záchranku, musím počúvať inštrukcie záchranára na záchrannej linke, nemôžem v danom čase inštruoval telefonistu, aby ten následne inštruoval vodiča, kade má ísť.

Prosím uvedomte si, že telefonista záchrannej linky nesedí v Kubíne a nie je Kubínčan, je to centrálne riešené, dokonca ani samotná záchranka nemusí byť z Kubína ale z iného mesta. T. j. musel by som inštruovať telefonistu, aby šofér prišiel k inému bytovému domu ako k tomu, kde sa nachádzam, následne by musel telefonista vysvetľovať šoférovi, kde má ísť.

Pán primátor mi po telefonickom rozhovore navrhol upraviť GPS súradníce pre záchranné zložky pre prístup k bytovému domu 1641 na Matúškovej ulici, čo by bolo ideálne riešenie pre všetkých, avšak neviem, ako vec pokročila.

Ak úprava GPS nie je možná, prosím, aby ste ma kontaktovali pred vyznačením zákazu státia, nakoľko prístup od kaderníctva zaberie dve parkovacie miesta, inak sa tam sanitka neotočí. Mnou navrhovaný prístup nezaberie žiadne miesto, keďže biela dodávka, (t.j. miesto, kde by mal byť prístup), porušuje pravidlá cestnej premávky, čo síce pravda nie je, ale nemá zmysel o tom polemizovať.

Navrhujem preto, pokiaľ nebude možná úprava GPS, vyznačiť zákaz parkovania tam, keďže na danom mieste je obrubník relatívne nízko, v zásade nie je potrebný nájazd.
07. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Fafalák,

adresný bod Vášho bytového domu ako budovy, ktorej bolo súpisné číslo určené do 30.6.2015, zapísalo Ministerstvo vnútra v súčinnosti s Mestom Dolný Kubín podľa § 5 ods. 1 a 2 zákona zákona č. 125/2015 o registri adries.
Plánované obnovenie vodorovného dopravného značenia na parkovisku v blízkosti Vášho bytového domu bolo osobne konzultované s predsedom spoločenstva vlastníkov bytov p. Garajom.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
20. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Fafalák,

vodorovné dopravné značenie v blízkosti Vášho bytového domu bolo po prehodnotení zrealizované podľa Vášho pôvodného návrhu.

S pozdravom

Ing. Vladimír Adamec, Mesto Dolný Kubín
20. august 2020

Martin Ľ. Fafalák

Vážený pán Adamec, obyvatelia bytového domu 1641 na Matúškovej ulici aj ja osobne, Vám ďakujú ako aj všetkým zainteresovaným za vyriešenie situácie.

S pozdravom a úctou

Martin Ľ. Fafalák

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania