Pod hájom-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Vyriešený

Pod hajom, potraviny na kopci parkujuce autobusy = kriticky prechod pre chodcov, deti v ohrozeni kvoli parkujucim autobusom nie je vidiet deti na prechode pre chodcov a hrozi tu realny stret auto a dieta prechod pre chodcov je celkom dobre vyrieseny, ale bohuzial autobus je pravidelne postaveny tak, ze nie je vidiet z cesty znacku prechod pre chodcov a uz vobec nie je viediet deti, ktore vstupuju na prechod pre chodcov a riskuju pocas cesty do skoly stret s autom. Kazdy rodic veri,ze sa mu dieta dostane do skoly a aj zo skoly v poriadku. este taky napad: v rannych hodinach, ked idu deti do skoly a v poobedných hodinách ked idu zo skoly a je zvyseny pohyb deti by prechod este mohol intenzivne blikat, pripadne by tu mohol byt semafor - urcite by to mali deti jednoduchsie a bezpecnejsie prosim o urychlene vyriesenie tehto situacie. Dakujem.

09. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Stavebný úrad, oddelenie investičnej výstavby, dopravy a ŽP
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský
27. november 2022

Mirec

Dobry den. Viem, ze situacia sa riesi ale nepovazujem za riesenie, ze sa autobus preparkuje z pravej strany na lavu. Denno denne tade chiodia mestski policajti a tvaria sa, ze to nevidia? Odstavna plocha pre autobusy je predsa pred ZVS, kde je to riadne oznacene. Je to preblem upozornit na to vodicov autobusov? Stale tam parkuju tie iste autobusy. Autobusova zastavka nie je parkovisko pre autobusy. Dakujem za vyriesenie.
13. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľujeme si Vás informovať, že autobus, ktorý stojí /parkuje/ na mieste vyhradenom pre zastavovanie autobusom pravidelnej prímestskej dopravy, a ktorý svojím státím zakrýva dopravnú značku a stojí pred neprehľadným vrcholom stúpania cesty alebo na mieste, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, dopúšťa sa priestupku podľa zákona o cestnej premávke. Pre autobusy je určené parkovisko pri ZVS, ktoré môžu využívať počas dňa. Nie je prípustné, aby autobus parkoval pred priechodom pre chodcov a svojím státím ohrozoval bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a chodcov, pričom nie sú zabezpečené dostatočné rozhľadové pomery pre účastníkov cestnej premávky v priľahlej križovatke. V prípade takéhoto porušenia môžete kedykoľvek (odporúčame v aktuálnom čase) kontaktovať mestskú políciu, alebo ktorékoľvek oddelenie policajného zboru /č.158/. Po 3-násobnej kontrole zo strany mestskej polície nebolo zistené státie uvedeného autobusu. Ak by sa toto konanie opakovalo, kontaktujte, prosíme, v aktuálnom čase mestskú políciu. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát dopravy a Mestská polícia Dubnica nad Váhom
Kedy? Priebežne

Bc. Miroslav Faltejsek, referát dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania