A. Kmeťa-osvetlenie-nadbytočné

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Vyriešený

Dobrý deň,
park sa na noc zatvára, však?
Napadlo mi, že či je za týchto okolností potrebné, aby sa v ňom svietilo. Dokonca koncept smart city pozná osvetlenia, ktoré svietia, len keď je okolo nejaký pohyb. Takže len taká myšlienka, že by sa mohlo niečo ušetriť...

07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Oddelenie všeobecnej vnútornej správy - správa majetku a pozemkov
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský, oddelenie všeobecnej vnútornej správy
19. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet a záujem o veci verejné. Povinnosťou mesta je zabezpečiť v záujme bezpečnosti občanov osvetlenie všetkých verejných priestranstiev. V budúcnosti by mesto Dubnica nad Váhom rado premietlo aj do verejného osvetlenia niektoré smart riešenia, medzi ktorými sa určite nájde aj také, ktoré bude vhodné na tento typ verejného priestranstva, takže Vaším návrhom sa určite budeme zaoberať. Ďakujeme za prejavený záujem.
Kto? Referát správy majetku
Kedy? Priebežne

Dana Mutalová, referát správy majetku
26. november 2019

Peter

Dobrý deň, ďakujem za reakciu. Pravdupovediac som očakával takúto odpoveď. Podľa zákona je verejné priestranstvo definované ako verejne dostupný priestor... chcelo by to asi hlbšiu právnu analýzu, či sa uzamknutý park mimo otváracích hodín pokladá za verejné priestranstvo. Každopádne je tam určite viac ako 20 lámp, ktoré by za normálnych okolností osvetľovali stovky metrov bežných komunikácii. O ďalšia otázka je, prečo osvetlenie v parku a pri Námestí sv. Jakuba svieti až do 7.30, keď už je dávno svetlo.
04. marec 2020

Peter

Moje reakcia už bez komentára?
15. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dovoľte nám informovať Vás, že časy zapínania a vypínania osvetlenia sú nastavené podľa normy - pol hodiny pred východom slnka a pol hodiny po západe slnka. Na základe opakovaných podnetov zo strany občanov ohľadom bezpečnosti v ranných a večerných hodinách, sa mesto nakoniec po dohode s prevádzkovateľom snažilo prispôsobiť časy svietenia k spokojnosti všetkých. Čas svietenia je ovládaný časovačom, preto je nastavený na pevné časy. Samozrejme, je rozdiel, keď je deň slnečný a keď je zamračené a daždivo. V súčasnej dobe mesto neeviduje sťažnosti ani podnety na úpravu od občanov. Každopádne sa vedenie mesta snaží aplikovať a pripraviť aplikáciu mnohých smart riešení do života v meste, v súlade s čím by bolo možné nastavovať a ovládať osvetlenie v jednotlivých lokalitách samostatne podľa potreby alebo počasia, s tým však súvisí nákladná modernizácia infraštruktúry. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Referát správy majetku
Kedy? Apríl 2020

Ing. Dana Mutalová, referát správy majetku
15. máj 2020

Peter

Ďakujem veľmi pekne za informácie.

A prosím, bolo by možné vyjadriť sa ešte k prvej časti mojej správy z 26. novembra 2019?
"či sa uzamknutý park mimo otváracích hodín pokladá za verejné priestranstvo. Každopádne je tam určite viac ako 20 lámp, ktoré by za normálnych okolností osvetľovali stovky metrov bežných komunikácii"

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania