Hygiena na základných školách (COVID19)

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Uzavretý

Dobry den,

Som velmi znepokojeny s hygienou na skolach v Dubnici n/V. Deti nemaju mydla na toaletach,ani toaletny papier, vzdy si musia trhat papier v triede. Ako je to mozne?! Covid 19? Zakladna hygiena? Dieta so spinavymi rukami musi prist do triedy zo zachodu a umyt ruky v triede. Kolko kluciek chyti kym dojde do triedy?! Hamba,21 storicie a my sa tvarime ,ze toto je hygiena. Po právnej stránke nezákonné, po ľudskej trápne. Ak sa to nevyriesi, skoly nemozu byt spustene.

21. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Školský úrad a oddelenie školstva MsÚ
Kedy? 2 týždne

Ing. Milan Dohnanský
21. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet a otvorenú komunikáciu.
Riaditelia škôl a školských zariadení pracujú so svojim krízovým manažmentom na vypracovaní Koncepcie otvorenia školy a školského zariadenia počas uvoľňovania opatrení v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu COVID-19. V dokumente pre zriaďovateľa budú uvedené informácie, v akom režime bude škola alebo školské zariadenie otvorené, predložia presné informácie o personálnych, materiálnych, priestorových a hygienicko-epidemiologických opatreniach, ktoré musia byť dodržané podľa usmernení ministerstva školstva a úradu verejného zdravotníctva. Mesto Dubnica nad Váhom ako zriaďovateľ schváli spustenie prevádzky len tých škôl a školských zariadení, ktoré budú mať vypracovaný plán s uvedením, v akom režime plánujú otvoriť školu alebo školské zariadenie a budú dostatočne pripravené na spustenie prevádzky v súlade so zákonom. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Školský úrad Dubnica nad Váhom
Kedy? Máj 2020

Mgr. Mária Balážová, vedúca odd. školstva a školského úradu
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujeme stav podnetu: Riaditelia škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Dubnica nad Váhom predložili Koncepcie otvorenia školy a školského zariadenia počas uvoľňovania opatrení v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu COVID-19. V koncepcii boli uvedené informácie v súlade s pokynmi Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Úradom verejného zdravotníctva SR a v akom režime budú škola alebo školské zariadenie otvorené. Predložili presné informácie o personálnych, materiálnych, priestorových a hygienicko-epidemiologických opatreniach. Mesto Dubnica nad Váhom ako zriaďovateľ schválil predloženú dokumentáciu a v súlade s ňou spustil prevádzky všetkých škôl a školských zariadení. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? školský úrad
Kedy? Rok 2020

Mgr. Mária Balážová, vedúca odd. školstva a školského úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.