Pod kaštieľom-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Dubnica nad Váhom

Vyriešený
meno
Jarmila 16. augusta 2020

Prosím o vyrezanie troch stromov (lipa,javor,breza),ktoré sa nachádzajú priamo pri bytovom dome Pod kaštieľom 642.Zo stromov sa upchávajú ríny a dažďové zvody bytového domu,konáre zasahujú na zaparkované autá a pri väčšom vetre ich poškodzujú ulomenymi a spadnutymi konármi.Breza je veľký alergén ktorý mne aj môjmu synovi spôsobuje veľké problémy nakoľko ju máme priamo pri spalnovom a detskom okne.Prosim o vyrub týchto stromov,aby sa predišlo poškodeniu áut,bytového domu alebo nešťastiu zo spadnutých konárov na cestu.Javor je naklonený a hrozí pri vetre k jeho vyvrateniu.Dakujem

19. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zodpovedná osoba preverí Váš podnet a určí ďalší postup mesta.
Kto? Životné prostredie - ochrana prírody a správy mestskej zelene
Kedy? 1 mesiac

Ing. Milan Dohnanský
24. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ešte raz ďakujeme za Váš podnet. Radi by sme Vás informovali, že posudzovanie drevín na výrub sa vykonáva v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny a vykonávacej vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR. Pri vydávaní súhlasu na výrub drevín orgán ochrany prírody prihliada na druh a zdravotný stav dreviny, funkciu a význam dreviny pre životné prostredie, a to aby sa výrub dreviny uskutočnil najmä v období vegetačného pokoja. Dovoľujeme si skonštatovať, že padanie lístia nie je dôvodom na odstránenie drevín. Upchávanie rín a zvodov lístím je možné v súčasnosti riešiť osadením mriežok na zachytávanie a ich pravidelným čistením.
Nie je nám známe, či ide o žiadosť jednotlivca, alebo viacerých obyvateľov bytového domu 642. Z uvedených dôvodov je potrebné k posúdeniu o výrub drevín predložiť na Referát životného prostredia MsÚ Dubnica nad Váhom výpis z domovej schôdze obyvateľov bytového domu, ktorého sa daná problematika týka, na ktorej bola žiadosť o výrub stromov prerokovaná. Výpis by mal obsahovať predmet žiadosti s odôvodnením, počet zúčastnených obyvateľov, ich vyjadrenia k danej veci, podpisy a dátum konania schôdze. Mesto Dubnica nad Váhom sa bude následne žiadosťou o výrub dreviny zaoberať. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? Rok 2020

Ing. Daniela Gašparová, referát životného prostredia
30. august 2020

Jarmila

Dobrý deň,zápisnicu zo schôdze vlastníkov Vám posielam na e-mailovú adresu Mesta Dubnica.Po dnešnej búrke máme opäť popadané konáre.Je potrebné čakať až sa niečo naozaj stane?Prikladám foto.Upchavanie rin a zvodov je len jeden z dôvodov.Uviedla som hlavne zdravotné riziko a riziko škody na majetku z ulomenych konárov.Zaujimalo by ma tiez či a kto pravidelne kontroluje stav stromov lebo ako som písala javor je naklonený a ak nie je v dobrom stave nechcem si ani predstaviť čo sa môže stať keď sa vyvráti.Prosim o prehodnotenie riešenia stromov aj na základe zaslanej zápisnice.Dakujem.
30. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujeme stav podnetu: uvedené dreviny boli zaradené do výrubového povolenia 2020 z hľadiska zdravotného a malého priestoru na rast a vývoj - Rozhodnutie ŽP č. 35533/2020. V súčasnosti je časť drevín zrezaná, pretože sa zistilo, že rastú na tepelnom rozvode a došlo k jeho havárii. Ostatné dreviny - dve borovice a jedna lipa budú zrezané v zmysle harmonogramu technických služieb mesta. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát životného prostredia

Ing. Daniela Gašparová, referát životného prostredia
30. jún 2021

Andrej

Pod kaštieľom-Strom-neorezaný

Lipa ktorá poškoďuje autá, každý druhý deň kvôli nej chodím na umývarku, ktorá tiež niečo stojí. Prosím o skóre odstránenie lipy z parkoviska, nahnevaných susedov na tento strom je viac. Robí len škodu a žiaden osoh. Ďakujem.
30. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
17. október 2022

Vladimír Ronec

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Tri stromy boli vyrúbané. Možno by ešte v rámci tohto podnetu mohla byť samospráva kontaktovaná so žiadosťou o vyfrézovanie pňov.
19. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujeme stav podnetu: mesto zabezpečí vyfrézovanie pňov po drevinách. Ďakujeme za porozumenie. S úctou
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? Október 2022

Ing. Silvia Altpergerová, referát životného prostredia
30. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujeme stav podnetu: predmetné pne boli vyfrézované. Ďakujeme za porozumenie a trpezlivosť. S úctou
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? Október 2022

Ing. Silvia Altpergerová, referát životného prostredia
04. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dopĺňam foto...

Ing. Milan Dohnanský

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania