Mostná-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Milam 29. decembra 2020

Ďakujeme. Krásny darček pod stromčekom sme našli na Mostnej ulici. Zákazová značka pred Handimexom = zrušenie 7-8 miest na státie a parkovanie. To sa vám podarilo, namiesto budovania nových miest, rušenie aj tých existujúcich. By nás zaujímali dôvody. Len nepíšte bezpečnosť a prehľadnosť. Posunutím aj obytnej zóny sa tam zvýšila rýchlosť áut. Je oveľa viac nebezpečnejších ulíc ako Mostná. Budú aj tam nové značky? Asi ako na Duklianskej? Stĺpiky sú, značky nie, hlavne že nebude kde stáť s autami.

31. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za zaslanie podnetu. Z dôvodu sviatkov a prebiehajúcich dovoleniek sa k danému podnetu vyjadríme v novom roku 2021.
Kto? oddelenie výstavby, dopravy

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ako píšte vo vašom podnete: " Zákazová značka pred Handimexom = zrušenie 7-8 miest na státie a parkovanie." Na tomto mieste neboli zrušené žiadne parkovacie miesta nakoľko tam žiadne
neboli vybudované. To, že autá parkovali na vozovke bol protiprávny stav a obmedzoval premávku v oboch smeroch. Ulica nie je verejným parkovisko, ale komunikáciou zabezpečujúcou obslužnosť sídliska.

Na ulici Mostná bol úsek pred Handimexom pravidelne neprehľadný a vznikali na takom krátkom úseku kolízne situácie aj dopravné nehody. Pred nájomnými bytmi je vytvorené dostatočne množstvo parkovacích miest, ktoré môžu obyvatelia ul. Mostná využívať. Rýchlosť je problém asi všade, ale pred obchodným reťazcom LIDL na ul. ČSA v smere na ul. Mostná je znížená rýchlosť na 40km/h a sú tam osadené spomaľovače. Zákon o cestnej premávke platí všade rovnako, je potrebné ho rešpektovať prispôsobiť svoju jazdu okoliu a povahe vozovky. Postupne budeme aj naďalej spolu s dopravnými inžiniermi OR PZ v Prievidzi riešiť neprehľadné a kolízne úseky v celom meste. Veríme, že čas ukáže správnosť pri zvyšovaní bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke našom meste.

tím oddelenia marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania