Partizánska-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marian 18. júna 2021

Dobry den.
Takto nepokosene mesto uz nebolo vela rokov... Na fotografiach su ulica Partizanska a cintorin. Nechcem byt na nikoho zly, ale take reči ze niektore travnate polochy sa nebudu kosit, lebo aby tam mohli zit chrobaciky, aby nebolo tak teplo, aby pôda absorbovala viac dazdovej vody, respektive aby sa tak rychlo neodparovala atd.. To mi pride trosku ako keby si niekto nasiel taketo vyhovorky, aby sa nemuselo casto kosit a mesto tym usetrilo. Nekosme cely rok vobec a chrobaciky sa budu mat ako v raji. Co tam po ludoch,trebars s tym spojene rozne alergie, ze sa tam budu drzat klieste, ze sa tam bude mnozit rozny otravny hmyz atd atd.. Hlavne ze bude dobre chrobacikom Prepacte, ale trapnejsie vyhovorky clovek pocuje malokedy... Toto nieje iba moj nazor, ale vela ludi...

18. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za zaslanie podnetu.

Čo sa týka cintorína, konateľ spoločnosti PARTE s.r.o. potvrdil, že sa s kosením už začalo. Odvoz trávy je tiež plne v ich kompetencii.

Čo sa týka trávnatých porastov v meste, tie sa začali kosiť v plnom rozsahu, pretože je vegetačný rok mierne posunutý, kvôli bohatým zrážkam a chladnému máju. K nepokoseným plochám sa kosci vrátia v druhom kosení a akútne stavy rieši HATER Handlová obratom alebo na podnet.

Aktuálne spoločnosť HATER pracuje na novom dokumente kde budú zadefinované miesta kosenia, čo bude živý dokument do ktorého bude možné po dohode dopĺňať plochy.

Tím oddelenia marketingu a komunikácie.
21. jún 2021

Milam

Dobrý deň, 21.5. - kosiť sa nebude všetko, Handpark viackrát. Presne tak to aj vypadá. Odpoveď na podnet - kosí sa v plnom rozsahu. Ani náhodou. To sa mesto dalo na pestovanie buriny? Nechali ste ju nárasť do obludných 2 metrov. Kde sa majú hrať deti. V tej burine alebo ich všetky naženieme do prenajatého Hanparku? Mesto má zabraňovať zaburiňovaniu pôdy a nie ju pestovať. Aj Okresný úrad zasielal upozornenie. Alebo to nedošlo?
28. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Druhá kosba, kedy sa kosili celé trávnaté plochy v Handlovej už prebehla. V prípade akýchkoľvek požiadaviek sa môžete obrátiť na spoločnosť Hater Handlová a dohodnúť prípadne navrhnúť miesta, ktoré sú kritické pri kosení.
Ďakujeme.

tím oddelenia marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.