Mlynská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý
meno
Jozef Schnierer 18. augusta 2022

Dobrý deň zohrali ste detské Ihrisko pre parkovisko osobných aut na ulici Partizánska pri hasičskej zbrojnici.
Pred 57.rokmi ako chlapci sme ho ručne kopali a upravovali, aby sme sa mali kde hrať
futbal,vybijanu, hokej, volejbal a po zaasfaltovani ihriska aj basketbal.Nikdo z Vás sa nezamyslel nad tým, že deti z okolitých bytoviek a domov už nebudú mať svoje ihrisko.Na konci ulice Partizánska stoji 6 plechových,hrdzavych, škaredých garáží, ktoré sú využívané majiteľmi ako skladisko rôzneho materiálu a nie na garazovanie! Na tomto mieste by bolo krásne parkovisko pre osobné autá,ale Vám bolo ľahšie zobrať deťom hotové detské Ihrisko a odstrániť basketbalové koše+stĺpy na volejbaloví sieť.Ked sa už tak stalo,nech to slúži svojmu účelu,no za zmienku stojí odstránenie plechových garáží!

19. august 2022

ervin

Presne tak, v dnesnej dobe ked detom chyba pohyb, tak plochu na hranie a vyuzivanie sportovych aktivit im zoberieme a dame motoristom. Samosprava sa k svojim mladym obcanom a buducim volicom sprava ako zla macocha. Chvalit sa v tomto pripade vytvorenim dalsich miest na parkovanie na ukor pohybu deti mi pride ako vysmech. Je jasne za tym su ekonomicke dovody ved zobrat uz vyasfaltovanu plochu ihriska nakreslit par ciar a polozit par zatravnovacov je urcite lacnejsie ako vytvorit novu plochu. Ked sa zacali odstranovat stare hocky, preliezacky... vytvorene svojpomocne laskou k svojim detom nasimi starymi rodicmi, samosprava slubila, ze deti o nic nepridu. Toto je priklad toho ako mysleli.
Ervin
22. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Schnierer,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Situáciu preveríme.

oddelenie marketingu a komunikácie
23. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V rámci verejných priestorov urobilo majetkovo-právne oddelenie nedávno pasport týchto garáži. Aktuálne ich mesto eviduje 69. Z toho 10 nie je na pozemku mesta. Ostatné sú v súkromnom vlastníctve alebo v nájme a platí pri nich zmluvný vzťah. O ďalších krokoch sa bude rokovať aj s vlastníkmi a nájomcami jednotlivých garáži. Na teraz nie je možné určiť kedy bude tento proces ukončený. Mesto však bude o výsledku informovať všetkých občanov prostredníctvom svojich informačných kanálov.
K ihriskám: v Handlovej je aktuálne 17 ihrísk a športovísk v správe mesta pre rôzne vekové kategórie v tých lokalitách mesta, kde je predpoklad ich využitia. Rozhodnutie o tom, ktoré ihriská a športoviská nebudú uchované a ktoré budú upravené nie je jednoduché. Jedným z dôvodov je i to, že mnohí Handlovčania sa pričinili o ich vznik. Postupne sa v Handlovej ihriská a športoviská obnovujú, plánuje sa oprava ihriska na ulici. J. Kráľa, ktoré by malo slúžiť pre obyvateľov tiež priľahlej lokality Partizánska. Pri výstavbe alebo obnove športovísk je potrebné zaoberať sa tiež ich udržateľnosťou, funkčnosťou, bezpečnosťou a s tým súvisiacim nákladmi.
Kto? mesto Handlová

oddelenie marketingu a komunikácie
23. august 2022

Marian

Kedysi som na toto ihrisko chodil dlhé roky hrávať basketbal. Toto som netušil, čo sa s týmto ihriskom stalo... Som doslova šokovaný z postoja mesta, takymto spôsobom zničiť ihrisko, na ktorom vyrastalo množstvo detí.
A odvolávať sa na to, ze v meste je 17 ihrísk je detinské...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.