Žiarska-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Zuzana Fujková 28. januára 2024

Chcela by som sa opýtať,dokedy budú trvať neustále sa opakujúce problémy zo spojmi Handlová -Nová Lehota.Školský autobus ráno je nedostačujúci kapacitne pre deti.Včera sa dokonca stalo že autobusár nezobral deti čakajúce na zastávke ,lebo veľký autobus sa pokazil a do malého sa deti nezmestili.Neustále meškanie spojou!!!Nevrlý a arogantný šoféry k deťom aj k dospelým .Od kedy má na starosti MHD Hater,stále niečo riešime !Buď ide autobus skoro,alebo neskoro,šoféry nestoja na zastávkach a deti musia z námestia slapat na juh do školy /spoj o 6:30/,školský autobus z 13:35 posunuty o príliš dlhý čas na 14:20,deti dlho čakajú na zastávke po skončení vyučovania.Vôbec nie sú spoje prispôsobené potrebám školákov nakoľko sa im posunulo vyučovanie! Dokedy?Ďakujem za odpoveď!S pozdravom Fujková

29. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Fujková,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Problémy s nastavením spojov MHD evidujeme. Váš podnet posielame príslušnému oddeleniu a referentovi dopravy na MsÚ a tiež konateľovi HATER - Handlová.
Kto? HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o.
Kedy? 5.-6. týždeň 2024

oddelenie marketingu a komunikácie
29. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Cestovný poriadok MHD bol schválený poslaneckým zborom mesta ako príloha ku koncesnej zmluve na výkon služieb v oblasti Mestskej hromadnej dopravy.
Vzhľadom na predchádzajúci analýzu využitia spojov došlo k zásadným zmenám v cestovných poriadkoch tak, aby bola MHD efektívna, t.j, jazdili spoje, ktoré obyvatelia využívajú, resp. MHD fungovala aj v mestských častiach i na úkor vyšších platieb od mesta.

Poslanecký zbor sa jednoznačne zhodol na tom, že MHD bude v meste Handlová prevádzkovaná najmä z dôvodu potreby zachovania spojov pre pracujúcu verejnosť a pre dopravu detí do školy i za cenu zníženia počtu spojov a s ohľadom na pracovnoprávne vzťahy spoločnosti HATER a vodičov. Celkovo sú v rozpočte mesta n rok 2024 naplánované na MHD finančné prostriedky vo výške 200 tis. eur.

Zmeny v CP platné od januára 2024 boli zásadné a v tejto dobe i na základe podnetov od občanov je v príprave nový cestovný poriadok, ktorý bude odzrkadľovať i Vami popísané problémy s meškaním, resp. pokazený spojom. Mesto sa zaoberá projektom elektromobility a zavedenia nových autobusov, ktoré by mali tiež prispieť ku skvalitneniu služieb.

Reakciu vodiča na trase autobusu nevieme ovplyvniť, avšak ďakujeme za upozornenie. Zamestnávateľ HATER-HANDLOVÁ spol. s r. o. vykoná pohovor s vodičmi, aby sa situácia neopakovala.

Nové cestovné poriadky budú poslanci schvaľovať v apríli 2024 a veríme, že niektoré meškania do tohto času odstráni i to, že cestujúci už majú zakúpené permanentky, ktoré čím nebude dochádzať k meškaniu autobusov.
Kto? HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. , Mesto Handlová
Kedy? apríl 2024

oddelenie marketingu a komunikácie
18. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom rokovaní 27.2.2024 schválili zmenu v cestovnom poriadku mestskej hromadnej dopravy na území mesta s platnosťou od 11.3. 2024., ktorou mesto reagovalo na požiadavky občanov a ich množiace sa podnety.
Informácia o zmene cestovných poriadkov je zverejnená aj v Handlovskom hlase č.4, ktorý je aktuálne v distribučných miestach a tiež online na webe mesta Handlová na str. 4
https://www.handlova.sk/data/page/handlova.sk/11067/hh_2024_4-na-web.pdf
Kto? Mesto Handlová
Kedy? 11.3.2024

oddelenie marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.