29.augusta-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý
meno
Alena 09. apríla 2024

Dobrý deň,
"vo dvore" bytovky na ul. 29.Augusta pri vchodoch č. 28 až 32 parkujú vozidlá na voľnej ploche, resp. pred garážami, ale príjazd do tejto časti i samotné parkovacie plochy sú ako tankodrom. Všade je voda a blato, hlavne v týchto sychravých dňoch. Nemôže s tým mesto niečo urobiť, respektíve neplánuje dobudovať aj na tomto mieste spevnenú plochu na parkovanie. V iných častiach mesta sa budujú parkovacie plochy, len tu sa akosi zabúda.
Ďakujem

17. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za zaslanie podnetu.
Samospráva mesta Handlová aktuálne pracuje na parkovacej politike mesta. V spracovaní je projekt pre centrum mesta a postupne sa bude koncepčne rozvíjať aj do ďalších častí. Podľa odhadu by vo Vami popisovanej lokalite, kde sú vjazdy a výjazdy z garáží, bolo potrebné na vybudovanie primeraného počtu parkovacích plôch, čo je približne viac ako 20, úpravu celkového priestoru a so zreteľom na platnú legislatívu, preinvestovať približne 130 000 €. Veríme, že situácia v rozpočtoch samospráv sa postupne zlepší a podarí sa v priebehu rokov upraviť tiež miesta, ktoré technicky nevyhovujú požiadavkám obyvateľov. Ďakujeme za pochopenie.
Kto? Mesto Handlová
Kedy? 2025-2026

oddelenie marketingu a komunikácie
17. apríl 2024

Alena

Dobrý deň, prepáčte ale vôbec nie som spokojná s odpoveďou. Kto posudzuje prioritu parkovania v meste? Mierové námestie, resp. Lipová ulica sú viac dôležité - je tam spevnená plocha, síce mierne poškodená, ale nie ako v našom dvore nespevnená plocha - jamy, voda, blato, ktoré je tu už niekoľko rokov....Nie je to len aktuálna tohtoročná situácia a odpoveď 2025-2026 nepovažujem za dostatočnú... skúsme hľadať možnosti.a neverím, že investícia vo výške 130 000 € je aktuálna, resp. na základe čoho je vypočítaná???
Ďakujem za porozumenie - nespokojná obyvateľka mesta...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania