Mala Hôrka-oprava ciest

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Obcan tohto mesta 28. júla 2017

chcem sa opytat oddelenia vystavby ako urcovali opravy ciest v Malej Horke,podla akych kritérii,ked vsade je polozeny asfalt,len Heckova ulica sa vynechala a cast kpt.Nalepku..ci my neplatime daň mestu ,ako ostatny obyvatelia tohto mesta?Bol sa tu niekto pozriet v akom stave su paneli,ktore sa polozili v roku 1978?Ja osobne som tu nikoho nevidela ci z oddelenia vystavby,alebo z poslancov za nas obvod...a odpoved,ze nasa cesta je financne narocnejsia,ako druhe,lebo panel sa neda frezovat,len vybrat neberiem ako odpoved...na fotkach to zle vidno tie panely su na niektorych miestach prepadnute rozdiel cca 5 cm..

28. júl 2017

Helena Vanova

Je to pravda,tá cesta je ako tankodrom.Keď v roku 1978 položili panely,bolo nám povedané,že je to len dočasne,len to dočasne trvá už 39 rokov.Ten asfalt sa záhadne stratil na Remate...
31. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Prajem dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Návrh oddelenia výstavby MsÚ na opravu niektorých ulíc bol niekoľkokrát pripomienkovaný a dopĺňaný zo strany poslancov MsZ. V súčasnosti sa opravujú v Handlovej miestne komunikácie v 19 lokalitách za celkovú čiastku 1,34 mil. Eur. Ak by malo dôjsť k opravám približne 80 ulíc vrátane chodníkov, bolo by potrebné v rozpočte mesta Handlová vyčleniť na opravy približne 21 mil. Eur.

Miestna obhliadka bola vykonaná v celom meste, a teda aj vo Vašej lokalite.
Povrch cestných panelov vo Vami uvedenej lokalite je zjazdný, bez nadmernej degradácie, obnažení výstuže a výtlkov. Problémom sa javia len bodové závady v miestach pracovných škár, vodárenskych zariadení a prekopávok z titulu domových prípojok inžinierskych sietí.
Životnosť cestných panelov sa predpokladá na 50 rokov, t. j. životnosť tejto komunikácie je ešte 10 – 15 rokov, pokiaľ nedôjde k zásadným zmenám v podkladových vrstvách a pokiaľ sa nebudú realizovať individuálne prípojky inžinierskych sietí. Bodové závady je možné opraviť formou opravy výtlkov. V meste je obdobných panelových ciest približne 10, ani jedna z týchto komunikácií sa v nastávajúcom období neplánuje celkovo rekonštruovať z vyššie uvedených dôvodov.

Opravy miestnych komunikácií sa realizujú na základe rozhodnutia MsZ a ako sme už viackrát spomínali, dôležitým faktom pri rozhodovaní o opravách je aj zaradenie miestnych komunikácií podľa ich dôležitosti a využitia.
V skratke miestne komunikácie rozdeľujeme na: miestne komunikácie I. triedy, medzi ktoré patria hlavné mestské komunikácie vyhovujúce technicky všetkým druhom dopravy (napríklad komunikácie, po ktorých sa vedie aj hromadná verejná doprava, zberné, výpadové a iné zvlášť významné mestské komunikácie), miestne komunikácie II. triedy, medzi ktoré patria ostatné mestské komunikácie a komunikácie pokiaľ vyhovujú premávke všetkých druhov motorových vozidiel, miestne komunikácie III. triedy, medzi ktoré patria ostatné miestne komunikácie, pokiaľ sú aspoň obmedzene prístupné premávke motorovými vozidlami, miestne komunikácie IV. triedy, ktoré nie sú ani obmedzene prístupné premávke motorovými vozidlami (napríklad cestičky, chodníky, samostatné cyklistické cestičky, samostatné chodníky, schody a podobne).

S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
31. júl 2017

Helena Vanova

Rada by som vedela kedy bola tá obhliadka,ja som stále doma a nikoho som nevidela,viete len z fotiek ktoré boli priložené,
31. júl 2017

Obcan tohto mesta

oni vedia lepsie,ako my...aj asfalt ma nejaku zivotnost a nevydrzi tolko tak za 10 rokov mozno mesto nasetri peniaze na nasu cestu...
31. júl 2017

Obcan tohto mesta

len som zvedava o co horsia bola cesta nad nami...tu neni problem zivotnosti,ale to,ze mame panely a to by viac stalo ako len frezovanie betonu...tak mi to bolo povedane,ked som sa na to informovala....tak mi tu nevravte nieco o zivotnosti panelov
01. august 2017

Obcan tohto mesta

moj nazor-tento podnet nie je vyrieseny,len zameteny pod koberec
04. august 2017

Helena

Cesty v Handlovej...my sa tešíme že prvýkrát sa brala do úvahy rekonštrukcia Ligetskej ulici,hlavná časť,urobili za to rýchlo,hádam aj kvalitne...tiež tankodrom,sama mama, nebyť že tadiaľ chodí autobus by sme ju isto nemali v pláne výstavby.Je to krása,žiadna jama!A pokračujeme.. prejdeme cez most,začína panelka..no toto pred 50rokmi bola výstavba v Handlovej..panely,vydržali najdlhšie,keby sa robila údržba..zničená časť upravíla doplnila betónom by to slúžilo dlho,nie ako tankodrom.Ked pokračujeme ďalej,kde nám končia panely,ukáže sa cesta,akoby tam ani nebývali slušní ľudia,jamy,voda tečie po ceste , tenký starý asfalt už ani nevidno,kamene a zem....niečo otrasné!!Aj my sme dúfali ako vy,že keď vám tam robili okolo cesty..vám sa neušlo ..ako nám.Prirodzene že závidíme tým dole,že ju majú,my si nicime autá,nervy... Musíme dúfať naši handlovcania tam na Heckovej ulici, že sa odbor výstavby, vedenia mesta, bude snažiť,aby sa urobil riadny poradovník a systematicky opravovalo,budovalo...aby sme my občania boli spokojní v našom chudobnom meste,kde nie je práca pre ženy..atdHadam aj poslancov uvidíme,že sa zaujímajú o nás nielen pred voľbami...niektori ani svojim okrskom ani peši ani autom neprešli..mali by sa zaujímať, hovoriť s občanmi,pomahat riešiť ich starosti , problémy.Vam by mohli aspom za nie veľa peňazí tie diery vyplniť betónom,aby ste sa nezabijali keď idete pešo...kým prídete na radu...ako my.Dufame všetci!!
04. august 2017

Helena

Prepáčte chyby...sama jama!!!
15. august 2017

Jana

Tankodrom na Hečkovej ulici

Dobrý deň, boli by sme radi keby ste aj našu cestu spravili na novo. Keďže všetky cesty naokolo aj v lepšom stave ste spravili. Naše deti sa tu v kľude nemôžu hrať, lebo na každom kroku sa potkýnajú, ničia sa nám autá... Naše rodiny (známi) sem neradi chodia autami, taxikári tiež nadávajú. Lebo si ničia autá. Keď ideme tadiaľto v aute cítime sa ako na tankodrome hádže nás to z jednej strany na druhú stranu. Po vystúpení z auta sme ako vyklepané rezne. Boli by sme Vám vďační za novú cestu.
15. august 2017

Majo

Taktiež sa pripájam je to najhoršia ulica v Handlovej....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania