Vytlky

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

V riešení
meno
Lenka 19. januára 2018

Prosím Vás pekne kedy sa upravia výtlky na hornom konci vo vnútri dediny tam sa už nedá kde ustupovať autom .

20. február 2018

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
monitoring komunikácií a ich porúch sa deje neustále prostredníctvom správcu komunikácií a zamestnancov MsÚ z oddelenia výstavby. Aj táto porucha je v evidencii.
Výtlky (bodové poruchy povrchov komunikácií) sa budú opravovať po ustálení klimatických podmienok, do vyčerpania plánovaného rozpočtu a podľa priorít t.z., že s opravou sa začne v tých oblastiach mesta, kde premáva MHD, je vyššia koncentrácia dopravy a pod. Týmto žiadame všetkých motoristov, aby boli opatrní a prispôsobili svoju jazdu stavu vozovky. Počas tohtoročnej zimy zaznamenávame obzvlášť veľké teplotné výkyvy, ktoré sa bohužiaľ podpisujú pod rozsiahlejší vznik porúch na miestnych komunikáciách.
V tohtoročnom rozpočte samospráva Handlovej vyčlenila na letnú údržbu mestských komunikácií vrátane opravy výtlkov z vlastného rozpočtu 20 tis. Eur. V Handlovej opravuje výtlky spoločnosť HATER-HANDLOVÁ spol. s.r.o., ktorá vykonáva údržbu mestských komunikácií a na opravu výtlkov využíva zariadenie fungujúce na princípe infražiarenia. Teplotou sa prepojí starý asfalt, doplňujúcou hmotou, ktorá je v podstate odpadový materiál, (tzv. výfrezky). Takáto oprava výtlkov je efektívna a šetrná k životnému prostrediu. Vďaka investícii takmer 2. mi. Eur do celkovej opravy komunikácií, ktoré sa vlani investovali z rozpočtu mesta, sa v Handlovej podarilo opraviť viac ako 6 km ciest. Toto je aj filozofia mesta, opravovať cesty komplexne, samozrejme s prihliadnutím na finančné možnosti a všetky ostatné kompetencie, ktoré musí mesto zabezpečiť.
S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ
02. október 2018

Lenka

Vytlky

Preco mesto neopravilo aj cesty k domom na hornom konci ..ludia si zasluzia bezpecnost ..tak isto platia dane?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.