Znečistené verejné priestory

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Vlado Lolu 03. apríla 2018

Neviem, ale za toto by som dal majiteľovi pokutu za znečistenie parkovacieho miesta. Ako môže takto zašpinené vozidlo odparkovať a potom odísť a nechať za sebou takýto bordel? Čo sa už tu robí a každý sa na to len pozrie a mávne rukou.Takýto nezodpovedný šofér býva nad Dada barom. Veď aj keď chodí do terénu sú v Handlovej umyvarky. Tomuto sa hovorí arogantnosť. Ja som pánom a na druhých sa vykašlať.

03. apríl 2018

Judit Gavlíková

Dobrý deň. Debata o čistote parkovísk by bola na trošku dlhšiu dobu, otázkou je, kto je za údržbu zodpovedný. V prvom rade vodiči, ktorí neporiadok spôsobujú. Znečistím , odpracem.Tento prípad je jasný. Je už len na kompetentných, aby vodiča riešili. V úzkom centre mesta je to s parkoviskami viacmenej v poriadku, až na to pri supermarkete Jednota. Robí nedobré meno celému mestu. Pravda, urobili to tam zase len nezodpovední vodiči. Keď niekto mení gumové koberčeky vo svojom tátošovi a tie staré švacne jednoducho na zem, hoci pár krokov je kontajner na odpad, to je už vrchol nekultúry. Keď však okolo niekoľkokrát prejde auto mestskej polície bez povšimnutia, tak neviem. Možno keby chodili peši, skôr by si ten neporiadok / koberce, odpílené konáre hneď pri nich, smeti, papiere a iný odpad/ všimli a upozornili pracovníkov údržby mesta, že tam treba upratať, lebo je to ako vývesný štít našej Handlovej, ktorý nám určite nerobí dobré meno u návštevníkov. Je tam fakt neskutočný neporiadok!!!
09. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Príslušníci Mestskej polície majú právomoci v oblasti znečisťovania verejných priestranstiev a postupujú v zmysle platnej legislatívy, t.j. priestupku podľa § 47 ods. 1 písm. d) z.č. 372/1990 Zb. p priestupkoch sa dopustí ten, kto znečistí verejné priestranstvo. Za tento priestupok je možné uložiť blokovú pokutu vo výške 33 eur.
Ak príslušníci MsP odhalia takúto činnosť, môžu vyzvať toho, kto znečistí verejné priestranstvo, aby ho upratal resp. im môže byť udelená vyššia uvedená pokuta. Cieľom samosprávy je však to, aby záležalo na čistote mesta spoločne všetkým.
Tento konkrétny pípad bol prereverený príslušníkmi MsP Handlová. Po ich príchode už bolo miesto na parkovisku vyčistené.

S pozdravom

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania