Zatepliť činžak

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
NESPOKOJNY HANDLOVČAN 28. mája 2018

Prečo niesu zateplene činžaky aj na Udernickej ulici? Veď tieto činžaky ohrozuju životy luďom, keď nám pada na hlavy stena! Ak sa toto neda do poriadku tak spišeme peticiu!
ĎAKUJEM

28. máj 2018

Judit Gavlíková

Dobrý deň. Myslím, že nemáte dôvod obviňovať niekoho za to, že nemáte zateplené bytovky. Tam, kde sa tieto práce už urobili, museli si to OBYVATELIA ZAPLATIŤ. Vybavili si úvery, ktoré budú splácať dlhé roky, ak nie desaťročia. Nič im zadarmo nespadlo z neba.. Zateplovacím prácam predchádzala oprava komínov, zhotovenie novej strechy, výmena starých okien a pod. Všetko toto si robili za vlastné peniaze, na úver. Postarali sa o to všetko za vlastné , bez spisovania petícií a rôznych protestov. Tak sa prosím zamyslite, či to dostali len tak, pre pekné oči.
29. máj 2018

Jaro

Bože, to je pekne vymletý nespokojný handlovčan.
29. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Domy na Úderníckej ulici č. 45, č. 47 a č. 49 majú obyvatelia možnosť si odkúpiť do osobného vlastníctva za cca 500.- €. Cena bytu sa odvíja od životnosti samotného domu. Čím je dom starší, tým sú byty lacnejšie. Možnosť odkúpiť si byt od samosprávy (mesto Handlová) je daná zákonom č. 182/1993 Z.z. O vlastníctve bytov a nebytových priestorov. Tento zákon zohľadňuje ten fakt, že do týchto domov neboli skoro vôbec investované žiadne peniaze a preto sa predávajú za takéto nízke ceny. Po zrušení tohto zákona sa podobné byty budú predávať za trhové ceny (momentálne okolo 10 000.-€). Občania môžu požiadať samosprávu o odkúpenie bytu v zmysle uvedeného zákona, avšak za podmienky, že žiadosť podá minimálne 50% nájomníkov domu. Mesto im potom musí do dvoch rokov byty odpredať. Keďže všetky tri domy spĺňajú podmienky odpredaja v zmysle uvedeného zákona, tak nie je predpoklad, že mesto bude do uvedených domov investovať a zvyšovať tým ich cenu. Mohlo by sa potom stať, že byty budú zrazu stáť viacej, ako je ich momentálna trhová cena. To je jedna stránka veci, tou druhou je množstvo neplatičov, ktorí v týchto domoch bývajú. Pri odpredaji domu do vlastníctva občanov, by si títo museli svoje pohľadávky voči mestu Handlová a voči správcovi vyrovnať.
MsBP Handlová s.r.o. ako správca mestského majetku už niekoľko krát vyzvalo nájomníkov uvedených domov, že majú možnosť si byty odkúpiť a tým začať postupne zveľaďovať svoje majetky, tak ako to už spravilo cca 80% občanov nášho mesta.

Ing. Rudolf VLK
MsBP Handlová s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.