Terorizovanie hlukom

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Neriešený
meno
obcan10002 obcan10002 27. novembra 2018

Jarmok fajn , hudobný hluk -ŽIADNA ZMENA K LEPŠIEMU. Škoda, že nepršalo už v Piatok. Neverím chválam o účasti v novinách- zverejnite zábery z MsP kamier -banícky jarmok v Pi o 22:10 húfny odchod ľudí, no rev do 00:30. Teraz rev už o 12:00, od 18:35 rachot, húfny odchod po 20:00 no rev do 22:10. Nech vidíme pre koho.
Vážená nová pani primátorka, mohla by ste prosím konečne zariadiť aby to prestalo revať a začalo iba hrať? Mohla by ste vymeniť zvukárov za niekoho normálneho ,kto chápe čo je sluchová pohoda a normálna hlasitosť? Už 90dB nevratne poškodzuje sluch. Nech hovorkyňa nepresviedča že rev nad 120 dB je normálny. Len 3 jarmoky? a čo kino v lete, Silvester? Napr. CVČ pri akciách s hudbou netýra ľudí okolo, prečo to tak nemôže byť furt?

28. november 2018

Rasto46

Nadviazem na hluk,ktory sa ozyva z DK,ked su akcie.Vsetok hluk ide smerom
na Partizansku ulicu.kde je mnoho spalni,cely zivot to nikto neriesil.
DK presiel rekonstrukciou,kde iste nenainstalovali klimatizaciu a vsetko sa siri cez otvorene okna DK.Dokedy sa naozaj budeme pasovat so zvysenou hladinou hluku?
Howk
29. november 2018

Helena

K tomu vášmu problému, je to pravda, máte to ťažké, hádam po vašich protestoch sa DK zamyslí a niečo dobuduje, aby otvorené okná nerusili váš kľud.. k pisateľovi vyššie, budme tolerantní k jarmokom, oslavám, mladí to majú radi, doprajeme im to, nechceme aby tu všetko zaniklo, patrí nám to, je to tradícia. Mesto to neovplyvní, zvukarov majú kapely, oni to nastavujú vydržme to tých párkrát do roka, buďme tolerantní, žijeme v meste, nie na samotach, majú to v PD, Ziari.. Co s tým má robiť primátorka? 10.12bude vo funkcii, nechajme jej čas na dôležitejšie veci, na úrade sú oddelenia, komisie ako mal aj p.primator, čo s tým urobil on za 8r.?Chvalabohu nič, nie sme v totalite všetko zakazovať, prikazovat, budme hlavne tolerantní, nie hádavi.. Nedá sa všetkým vyhovieť, nájdite si možnosť ako to prekonať, nespat v ten večer skoro. Zime v meste kde sa niečo deje, kultúrou, športom akciami, mladí sa na to tešia.. Ako aj my, keď sme boli mladí. Choďte do kina v našom meste, tam sú decibely ako to tam reve! Ale chodíme tam kvôli filmu, možno sa niekto sťažoval že potichu tak tomu vyťali.. Zmierili sme sa s tým..
10. december 2018

Rasto46

Ako sa hovori,trafena hus zagagala.Reaguje pan Sobotovic,kedze on ako DJ
prispieva k tomu hluku,ked sa konaju svatby a pod.
Vsetky rady od p.Heleny beriem,ale odist na celu noc ,to asi nie.
Napisal som,ze ked sa rekonstruoval Dom Kultury,malo sa zohladnit to,aby sa nainstalovala klimatizacia a potom si môzu hulakat v kuse aj cely rok za zavretymi oknami.Fajcit sa tam nesmie a teplo,ci zima sa riesi cez klimu.
10. december 2018

Rasto46

Ospravedlnujem sa p.Sobotovicovi,moja reakcia na neho je v inej sekci.
11. december 2018

Alexander Sobotovic

:-) súhlasím s Vami... aj ja som taký - akože terorista :-)
Akcie, na ktorých sa stala hudba neoddeliteľnou súčasťou je to už raz tak. Publikum s pribúdajúcimi "ampérmi" sa okrem opojenia stáva aj hluchejším. Na dvoch rukách by som asi spočítal akcie, kedy niekto prišiel s požiadavkou púšťať to tichšie...
A čo sa týka rekonštrukcie DK... na klimatizáciu zrejme neboli prostriedky. Bola to vec zriaďovateľa - investora... čiže mesta. Niekto vtedy možno usúdil, že je to zbytočný prepych.
Klimatizácie sa bežne montujú aj do hotových objektov, tak dúfajme, že nové vedenie nášho mesta "zabojuje".
Na záver mám pre vás pozitívnu správu. Už to možno nebude dlho trvať a môj "terorizmus" zavesím na kliniec ... hlási sa vek :-))
V budúcnosti to možno bude tak, že povinnou výbavou publika budú slúchadlá a nejaký prenosový systém (napr. Bluetoth,WiFi) a všetci zúčastnený budú pripojený na centrálny vysielač u DJ-a. Bude to možno vyzerať na prvý pohľad smiešne a nepohodlne, ale splní to požiadavku na TICHO v okolí.
02. január 2019

obcan10002 obcan10002

Pani Helena,
Nikto nechce rušiť jarmoky, My sme tiež boli mladí ale nikdy sme takýmto revom netýrali ľudí ani okolo seba nieto ešte mesto. Keď tá vraj hudba vtedy mohla hrať normálne, prečo nemôže teraz?
Že to v kine reve , je mi vás ľúto ak ste si na to zvykla , my sme si nezvykli, ale prestali sme ta chodiť . Radšej si počkám kým dávajú film v Telke než ísť z kina napoly ohluchnutý, len preto lebo tam nechápu čo je to sluchová pohoda. Chcete mi tvrdiť, že z toho máte príjemný zážitok? Je smutné, že sa ľudia s niečím takýmto musia zmierovať miesto toho aby to bolo napravené.
02. január 2019

obcan10002 obcan10002

Reakcia pán Sobotovič
Bodaj by sa publikum nestávalo hlučnejším keď si tam nepočuje ani vlastné myšlienky. To je to isté ako na aerobiku čím viac tam reve hudba tým hlasnejšie musí cvičiteľka na cvičenky ziapať a aj preto už aj ta napchali mikrofóny...
Bodaj by niekto prišiel aby to bolo tichšie, keď zovšadiaľ sa na ľudí valí že vraj je to normálne , okrem lekárov tí už 25 rokov varujú že nie je, len ich nik nepočúva.
Hurá , že váš "terorizmus" zavesíte na kliniec - už aby to bolo, len aby miesto vás neprišiel niekto ešte horší, bezohľadnejší a hluchejší.
A na tú budúcnosť, ktorá je na západe už realitou sa teším ani si neviete predstaviť ako. Len ste zabudol dodať, že každý si bude do tých slúchadiel môcť nastaviť hlasitosť aká mu bude vyhovovať a ubezpečujem vás že to ani trochu nebude smiešne, ale slušné a ohľaduplné.
02. január 2019

obcan10002 obcan10002

Námestie baníkov-Verejný poriadok-iné

Bavili ste sa na Silvestra?
My výborne kým nezačal na námestí ten rev. Dokážeme sa baviť a netýrať tým zbytok mesta, prečo tá banda na námestí nie? Dokedy to peklo ešte bude pokračovať?
Čo hlučne oslavovali, vyššie dane, ceny? Je zábavné ,že sa ľudia ožerú, narobia bodrel, delobuchy pod nohy? Výbuchy ako na fronte 2 dni – čo vám tie nemé tváre a ľudia okolo urobili? Kedy tu bude zákaz pyrotechniky celoročne ako v Blave a ohňostroj zas iba v gescii Polície a DK?
Každý primátor tvrdí, že chce Handlovú - dobré miesto pre život.
Už nemáme ani riadnu nemocnicu, za doktormi treba cestovať, ale to húkanie a dunenie nám MsÚ a DK doručia až do postele.
Až keď ľudia budú musieť cestovať za tým ručaním - koncerty, a nie za doktormi, potom tu bude dobré miesto na život.
03. január 2019

Odpoveď samosprávy

Prajeme dobrý deň,
jednou zo zákonných kompetencií miest a obcí Slovenska je vytvárať kultúrny život pre svojich obyvateľov. V tejto súvislosti volení zástupcovia v Handlovej schvaľujú ročný kalendár celomestských podujatí, ktorý napĺňajú mestské organizácie (Dom kultúry, Centrum voľného času, neziskové organizácie a podobne). Podujatia konané na Námestí baníkov si získavajú čoraz väčšiu popularitu a zapĺňajú handlovské námestie vďaka bohatému kultúrnemu programu, pričom organizátori sú povinní dodržovať isté štandardy hudobných telies viažuce sa napríklad i k hlasitosti hudby (šírenie zvuku na celú plochu námestia a pod.). Ako sme informovali, v Handlovej sa organizujú tri jarmoky do roka a Vami spomínaný Silvester.
Cieľom zamestnancov Domu kultúry mesta Handlová v spolupráci s mestskými organizáciami a mestom je zabezpečiť rastúcu kvalitu kultúrnych podujatí.

Bohužiaľ nie je v silách žiadnej samosprávy zodpovedať za konanie každého jednotlivca.
Veríme, že si vzájomne doprajeme kvalitný hudobný zážitok a zábavu s priateľmi a známymi na handlovskom námestí.

Ďakujeme.
S pozdravom

Kto? Dom kultúry mesta Handlová a mesto Handlová
Kedy? Vyriešený

Mgr. Jana Paulínyová, odd. komunikácie MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania