Rušenie nedeľnéko kľudu.

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Rasto46 29. novembra 2018

Chcem upozornit na fakt,ze v dnoch pokoja,ked obcania oddychuju a venuju sa odpocinku,chodia po meste rôzne auta,ktore ponukaju svoje sluzby.
Ide o ponuky rôznych produktov,ako su zemiaky a podobne,prípadne vykup baterii,koziek a ineho materialu.
Nie sme na dedine,kde sa sluzby hulakane z reproduktorov inkriminovanych aut musia trpiet.
Kazdy obcan vie,kam ist,ak potrebuje cosi kupit,alebo predat.
Dufam,ze sa takemuto otravovaniu da zabtanit,aby sme si mohli uzivat klud
Tyka sa to celeho mesta a prikladam ilustracne foto

29. november 2018

Alexander Sobotovic

Ten podnikateľ výkupca/predajca chce niečo zarobiť - robí si reklamu, upútava našu pozornosť...že je to práve cez víkend ?! Naša smola.... Alebo mu závidíte ,že robí bez oddychu celý rok aby vyžil ?
Každý nezarobí toľko,aby mu mestský rozhlas vyhlásoval reklamu.
...Ja mám mestský rozhlas 20m od baráku a tiež mi vadí, keď min.2x denne v týždni vysielajú aj komerčnú reklamu "lenivejším/bohatším" podnikateľom. Robím v nepretržitej prevádzke a sobota či nedeľa je pre mňa voľným dňom "pokoja" raz za mesiac. V ostatné dni mám voľno cez týždeň a tiež by som chcel mať kľud...a hlavne po nočnej je to paráda.
Sťažovať sa na hluk všetkého druhu sa stalo v Handlovej nejakým "národným športom"
Spústa ľudí odchádza cez voľné dni za pokojom na záhradky,chatky... a tam si potom v rámci užívania si "kľudu" pustia nejaké rádio či iné zvukové zariadenie na plné gule....ale keď sú doma - musí byť ticho !
Podľa vyznačeného miesta na mapke asi bývate neďaleko železnice... prechádzajúce vlaky vám nevadia? Alebo sa sťažujete aj u ŽSR ?
01. december 2018

Rasto46

Ked su ludia doma,nech je ticho,nie vsetci môzu odist na zahradky.Nakoniec ,na zahradkach nastartuju svojich motorovych pomocnikov a otravuju samyseba a aj ostatnych.To je narodny sport,ked sa neberie ohlad na inych.A ked sa nastartuju pomocnici,je to potreba,ale hulakat z pojazneho amplionu po celom meste v dnoch pracovneho volna,to je drzost
Howk
Prilozene foto je ilustracne,ale nakoniec dovysvetlenie .Na prejazdy vlakov a aj aut sa da zvyknut,no nechat sa rusit hulakanim pod oknami asi nie.
01. december 2018

Alexander Sobotovic

Rasto 46 napísal: "ale hulakat z pojazneho amplionu po celom meste v dnoch pracovneho volna,to je drzost "

To mám teraz ja (a všetci handlovčania, čo robia v nepretržitých prevádzkach) považovať za drzosť ziapanie mestského ampliónu v dňoch môjho (nášho) voľna ?

Myslíte si že je to niečo iné ?....Áno je ! Je to častejšie !

Kto chce bývať medzi ľuďmi musí sa naučiť tolerovať aj nejaký ten hluk, lebo potom mu neostáva nič iné len odsťahovať sa niekam do pustatiny či vysoko do hôr, dať si na hlavu vákuové chrániče (vo vákuu sa zvuk nešíri) , alebo si preblafnúť uši stovkou klincom :-)
10. december 2018

Rasto46

Ked je clovek zviknuty na klud,ako pan Sobotovic,ktory byva v lokalite kde ani auta nechodia,potom je vsetko ok,sem tam nejaky ten zbytocny curbes nevadi.
Ale sme aj taki,ktori byvaju v centre mesta a musia sa pasovat aj s hlukom z komunikacii,aj z DK,kde som pisal a inych mestskych podujati.Takze z pojazdneho amplionu nemusime nikoho tolerovat,mame rôznej zvukovej aktivity dost.Nechapu to ludia,ktori nepoznaju zvysenu hladinu zvuku vo svojej blizkosti,no nakoniec na nieco sa da zvyknut,na nieco nie.
A to este nezali ludia tu otravu,ked sa nieco preraba v meste,nehovoriac o namesti,nehovoriac o rôznych hlucnych strojoch po jarmokoch v case prac.volna a pod.
10. december 2018

Alexander Sobotovic

:-) máte pravdu.. bývam v okrajovej časti a nikdy by som sa do centra mesta nehrabal bývať, ani keby to bolo zadarmo. Vy - "centromešťania" máte všetko pod nosom (obchody,úrady,služby,dopravu,zábavu atď.) my - "okrajkári" máme aspoň kľud.
15. december 2018

Rasto46

Vsetci,ktori mi dali prst dolu na môj prispevok asi nevedia,ze sme v EU.Nech si niekto dovoli napr,V Rakusku robit nejaku cinnost na verejnosti ,ktora sa povazuje v case prac.pokoja ako obtazujuca,tak ho mastna pokuta urcite neminie.Nevazime si samy seba,lebo dovolime takuto cinnost prevadzkovat,opakujem v case volna.Howk
20. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mobilný alebo takzvaný ambulantný predaj vo všeobecnosti nie je v meste povolený. Predajcovia majú možnosť predávať tovar na mestskej tržnici, na čo musia mať povolenie z MsÚ.
Pokiaľ nemajú povolenie na predaj z MsÚ a predávajú tovar či produkty z auta, dodávky a pod. (napr. elektrobatérie) pričom na zvolávanie kupujúcich používajú amplión, dopúšťajú sa podľa §24 ods 1 písm. a priestupkového zákona 372/1990 Zb. priestupku neoprávnenej podnikateľskej činnosti.
V takom prípade, že zachytíte takúto činnosť je potrebné volať MsP.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu a konateľ spoločnosti Hater sro
Mestský úrad Handlová
20. november 2019

Olli MH

...že volať MsP ... prepáčte ale musím sa smiať.... To nikto v nedeľu na MsP nerobí? Nie je v službe? Alebo sú niekde zalezený so slúchadlami na ušiach a nič okolo seba nevnímajú, ako väčšina súčasnej mládeže a reagujú len na vibrujúci telefón?
Veď ten predavačov amplión počuť minimálne na pol mesta...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.