1.mája-stavby a budovy-opustená budova

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Vyriešený
meno
Marian 15. júna 2020

Dobry den. Myslim ze odpoved na tuto moju otazku bude zaujimat vela obyvatelov Handlovej. Zaujimalo by ma, v akom stadiu je dokoncenie plavarne a kupaliska?

18. jún 2020

M&M

Myslím, že teraz ešte pár rokov treba navštevovať iné mestá.
30. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujeme za Váš podnet - ako odpoveď sme spracovali aj článok do Handlovského hlasu, kde sme vychádzali aj zo zasadania mestského zastupiteľstva zo dňa 25.júna, kde bol prítomný aj riaditeľ plavárne.

Článok z aktuálneho čísla Handlovského hlasu:
Na ostatnom mestskom zastupiteľstve bol prítomný riaditeľ handlovskej plavárne Ľubomír
Blaho. Podľa jeho slov je plaváreň dokončená - okrem hlavného bazéna. Ten chcú dokončiť tesne pred kolaudáciou plavárne, ktorá by mala prebehnúť v auguste. „Je to otázka technológie. Dná bazéna sú už položené, treba ich len zavariť. Akonáhle sa bazén zavarí, treba ho napustiť vodou, aby sa urobila záťažová skúška zvarov. Bazén sa musí zavariť, napustiť a prevádzkovať. Nerezový bazén nemôže byť z hľadiska technológie vypustený. Zavarenie bazéna je otázka dvoch dní,“ povedal na zastupiteľstve Blaho. Plaváreň chcú otvoriť v októbri. „Pätnásť rokov bola plaváreň v lete
zatvorená. Nemáme žiadne štatistiky návštevnosti a nechceme ísť do straty. Možno ranné plávanie
by sa uživilo, ale čo potom?“ položil rečnícku otázku Blaho. Mesto za plaváreň momentálne
neplatí. Ako potvrdila primátorka Silvia Grúberová, mesto Handlová začalo platiť spoločnosti B.T.I. koncesnú odplatu od januára 2020. Po štyroch mesiacoch sa mesto kvôli koronakríze dohodlo s koncesionárom na odklade splátok. „Za mesiac máj, jún, júl máme dohodu o odklade splátok. Koncesionár nám vyšiel v ústrety. Od septembra by sme mali začať opäť platiť. Verím tomu, že to budeme zvládať,“ povedala primátorka. Poslankyňa Alžbeta Orthová pripomenula, že októbrový termín je už štvrtý. „Termíny boli viaceré. Tie, ktoré sú právne záväzné, v zmysle koncesnej zmluvy, dodržané neboli. Spoločnosť B.T.I. bola právnym spôsobom vyzývaná, aby tie termíny boli dodržané. Vychádzame im v ústrety, veríme, že sa to podarí,“ uzavrela Silvia Grúberová.

tím oddelenia komunikácie a marketingu
30. jún 2020

Marian

Dobry den. Dakujem za odpoved ohladom plavarne. Ale ohladom letneho kupaliska tu nieje ani pismenko... Aj to by ma zaujimalo.
14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dnes sme obdržali odpoveď zástupcu koncesionára, ktorý nás informoval, citujeme:
"plaváreň by chceli otvoriť v 10. mesiaci a kúpalisko v novom roku - na novoročnú sezónu. Na kúpalisku sa postupne pracuje a je hotové na 60%."

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
05. august 2022

Marian

1.mája-Verejné služby-iné

Mal by som ešte jednu otázku, ktorá určite zaujma veľa obyvateľov mesta a aj okolitých obcí...
Čo bude s plavárňou a kúpaliskom???
08. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Marián,

poslednú informáciu o dianí okolo plavárne mesto komunikovalo prostredníctvom webu a handlovského periodika Handlovský hlas
https://www.handlova.sk/novinka/30294/sud-prerusil-konkurzne-konanie-voci-b-t-i
Aktuálne prebiehajúce konania týkajúce sa spoločnosti B.T.I je možné sledovať v obchodnom vestníku https://obchodnyvestnik.justice.gov.sk/

oddelenie marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania