Cintorínska-lavička-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Handlová

Uzavretý

Chcel by som sa spýtať, že prečo v urnovom háji na mestskom cintoríne boli pri niektorých urnových častiach (napríklad číslo VIII, kde majú starí rodičia urnové miesto) zrušené lavičky na sedenie bez náhrady? Údajný dôvod bol, že bola nebezpečná, pritom ju stačilo opraviť, podobne je na tom lavička na mieste číslo VII. Na správe cintorína nám bolo povedané, že mali záujem o finančné prostriedky na opravu a osadenie nových lavičiek, tam kde by to bolo potrebné, no mesto zaujalo zamietavé stanovisko. Berte ohľad na to, že mnohí ľudia, ktorí idú navštíviť hrobové miesta sú starší, prípadne chorí a nemajú si kde sadnúť, prípadne si človek musí všetky svoje veci položiť na zem, keď chce očistiť hrobové miesto, vymeniť sviece a kvety. Takisto si, aj keď nie všetci, platíme za hrobové miesta a služby s tým spojené a keď tu tie lavičky boli, tak by bolo vhodné ich opätovne osadiť.

03. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujeme za Váš podnet. V súčasnej dobe už prebiehajú rokovania medzi mestom, správcom cintorína a mestskými organizáciami týkajúce sa aj vyššie spomínaných chýbajúcich lavičiek.
Akonáhle budeme mať stanoviská jednotlivých strán budeme Vás informovať. Samozrejme cieľom nás všetkých je spokojnosť občanov.

Tím oddelenia komunikácie a marketingu
30. september 2021

Miroslav Krajčík

Vidím, že nič sa v tejto nepohlo
30. september 2021

Miroslav Krajčík

V tejto veci
04. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mesto bolo informované zo strany spoločnosti Parte s.r.o., že na cintoríne v Handlovej bolo vymenených alebo opravených niekoľko kusov lavičiek z celkového počtu približne 70ks. Niektoré neboli opravené ani nebudú nahradené. V prípade akýchkoľvek podnetov alebo problémov, týkajúcich sa cintorína v Handlovej sa prosím obráťte priamo na prevádzkovateľa cintorína spoločnosť PARTE s.r.o. - https://www.partesro.sk/kontakt/
Nakoľko podľa VZN 2/2015 má prevádzkovateľ pohrebiska okrem iného na starosti nasledovné činnosti:
d) správu pohrebiska,
e) správu márnice a domu smútku, ak sú na pohrebisku vybudované,
f) údržbu komunikácií a zelene na pohrebisku
Ďakujeme za pochopenie.

tím oddelenia marketingu a komunikácie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.