Chýbajúce stojany na bicykle v meste

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Marta Kurucová 07. apríla 2015

Pekný deň,
prosím vás, chýbajú v meste stojany na bicykle. Nájdeme ich, len na Štefánikovej ulici, naozaj v hojnom počte, ale už nikde v celom Hlohovci.
Jar sa už začala, prečo nesprístupniť mesto aj pre iných turistov ako len automobilom.
Vypichujem miesta ,kde naozaj chýbajú: námestie SNP, Pribinova ulica, Hlohová ulica, takisto popri hrádzi, areál Pánskej záhrady, Zámok, Železničná stanica, Hollého ulica , Poliklinika Nábrežie A. Hlinku, cintorín.
Prosím prejdite sa po meste, aj očami turistu, takisto bolo by vhodné umiestniť viacero košov na smetie v meste i popri hrádzi, a ich pravidelné vyprázdňovanie.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a za urýchlené riešenie.

08. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Budeme sa ním zaoberať a o ďalších krokoch v tejto veci Vás budeme informovať.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
29. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktualizujem informácie:

Vec bola konzultovaná s viceprimátorom M. Drgoňom. Vytipoval niekoľko lokalít, kde by bolo možné osadiť nové stojany na bicykle. Všetko je to však otázka financií, verejného obstarávania a v neposlednom rade aj faktu, že Mesto Hlohovec v súčasnej dobe nemá zmluvného partnera na technické služby a túto oblasť riadime v krízovom režime. MsÚ ani VaTS fyzicky nemá dostatočné personálne kapacity na zabezpečenie výkonov, akým je napríklad montáž stojanov na bicykle.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
28. máj 2015

Juraj

Som zvedavý dokedy sa chce mesto na toto vyhovárať. Veď už viac ako pol roka hľadajú "zmluvného partnera na technické služby".
07. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v roku 2017 bol v rámci projektu IdeaSiTy podporený občiansky nápad vybudovania siete stojanov na bicykle v meste. V roku 2018 boli preto vyčlenené prostriedky v sume 6 000 eur na tieto účely a cyklostojany budú osádzané v prvej polovici tohto roka.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
09. február 2018

Marta Kurucová

Veľmi sa teším že KONEČNE!! Netreba sa vzdávať aj keď po dvoch rokoch a taktiež som pripomenula tieto potreby stojanov v projekte IdeaSiTy, takže vov. Prosím umožnime ľuďom sa stretávať, na mestkom trhovisku, či na hrádzi, pri Empírku, aby sme žili v tomto meste a neuzatvárali sa do krabíc z plechu na štyroch kolesách, ale žiť v ňom!!
09. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v mesiaci máj bolo osadených 40 nových cyklostojanov po celom meste, ktoré umožňujú stabilné
opretie bicykla a jeho bezpečné uzamknutie. Nachádzajú sa na pešej zóne na ulici M. R. Štefánika a na uliciach Hlohová, Starý rínok a Svätopeterská. Staré stojany boli premiestnené na menej využívané lokality.

Lucia Hausknechtová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania