Reklama

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
matoHC Krajší Hlohovec 04. júna 2015

Dobrý deň,
už dávnejšie som upozorňoval na reklamy , ktoré sa nachádzali pri na kraji vozovky pri semafore. Už vtedy bolo ako odpoveď napísané :

´´ Dobrý deň, v priestore križovatky, na ktorý ste poukázali, bolo ukončené umiestňovanie reklamných zariadení. Mestské kultúrne centrum bolo na tieto skutočnosti upozornené listom primátora a po ukončení aktuálnosti propagácie podujatí ďalšie panely na zábradliach umiestňované nie sú.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ ´´

Posielam aktuálnu foto zo zábradlia a k tomu :

ZÁKON č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Ten v §60 hovorí, že: Na mieste pri ceste sa nesmú umiestňovať veci, ktoré by (...) rozptyľovali a upútavali pozornosť účastníka cestnej premávky...“.

Zákon č. 135/1961 Z.z. „Cestný zákon“ v §1 ods. 3 hovorí, že: „ cestné teleso je ohraničené (...) pri miestnych komunikáciách pol metra za zvýšenými obrubami chodníkov alebo zelených pásov.“ Zároveň norma STN 73 6110 vyžaduje navrhovanie bezpečnostného priestoru v šírke min. 0,5 m od obrubníka vozovky, ktorý je dôležitý z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti a plynulosti premávky. Ďalej “Cestný zákon” v §8 ods. 10 hovorí, že “Reklamné, informačné a propagačné zariadenia sa (…) umiestňujú tak, aby vyhovovali požiadavkám bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky”. Umiestňovanie reklamných zariadení vo vzdialenosti menšej ako 0,5 m od obrubníka vozovky, okolo stĺpov verejného osvetlenia je podľa mňa v rozpore s platnou legislatívou.

Osobné si myslím že táto reklama je vyrábaná na mieru na zábradlia a umiestňovaná s tichým súhlasom mesta.

Tiež ste mi odpísali :
,,Témou celoplošnej diskusie o umiestňovaní reklamných pútačov v meste sa budeme zaoberať v rámci zmien v celkovej koncepcii mesta,,

preto by som sa chcel spýtať : Kedy sa začne preberať celková koncepcia , kde by sa zosúladili všetky technické normy, a zákony podliehajuce tomuto problému ,čím by sa vyčistil verejný priestor od vizuálneho smogu ?

09. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet bol vyriešený.
Kontaktovali sme organizátora podujatia, ktorý svoj banner premiestnil tak, aby nazasahoval do zorného uhla vodičov.
Čo sa týka celkovej koncepcie umiestňovanie reklamy, tej sa budeme venovať v druhej polovici roka.
V súčasnosti prebieha audit v MsKC, ktorý je zameraný aj na túto oblasť.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
18. jún 2015

Juraj

Podobná reklama na zábradlí je aj na križovatke pri Cirkevnej základnej škole(na "kockovej") a tiež by to tam nemalo čo robiť.
19. jún 2015

Odkazprestarostu.sk

Juraj nahláste nový podnet nech na to môže samospráva reagovať. Každý podnet poukazuje na jedno miesto a jeden špecifický problém.

s pozdravom
administrátor OPS Hlohovec
Tomáš Polák

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania