Zmena dopravného značenia pri železničnom priecestí

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Neriešený
meno
Eva Korecova 24. augusta 2016

Dobrý deň, mohlo by sa zmeniť dopravné značenie pri želeničnom priecestí tak, aby smerom z ulice Zábranie bola hlavná cesta a nie vedľajšia ako na obrázku? Z ulice Zábranie vchádza na železničné precestie omnoho viacej dopravných prostriedkov, ako od smeru železničnej stanice. Historicky dané súčasné dopravné značenie už dávno stratilo svoje opodstatnenie. Vznikajú tam kolóny, ktoré sa niektorí snažia rôzne obchádzať a ak dávate prednosť a stojíte v kopci, nemáte výhľad a musíte sledovať aj dopravné precesie, tak je to veľmi zložité odtiaľ vyjsť. Hlavná cesta by mala ísť tak ako je to vyznačené na mapke - žltou.
Ďakujem
Eva Korecová

10. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe interpelácie poslanca MsZ bola s Okresným riaditeľstvom PZ Trnava riešená požiadavka na zákaz ľavého odbočenia z miestnej komunikácie ul. Zábranie smerom k železničnému priecestiu. Okresné riaditeľstvo PZ - Okresný dopravný inšpektorát posúdil návrh nového dopravného značenia v uvedenej križovatke a s návrhom nesúhlasil, čo odôvodnil tým, že ľavé odbočenie na prejazd touto križovatkou má lepšie rozhľadové pomery ako šikmé pripojenie z ul. Zábranie a je bezpečnejšie.K návrhu mesta zaujal negatívne stanovisko.Odporučil riešiť dopravu v uvedenej lokalite komplexne, čo je však nad rámec kompetencií mesta a je možné iba prostredníctvom Trnavského samosprávneho kraja, pretože vlastníkom komunikácie II/507 ul. Zábranie je TTSK. Mesto Hlohovec opätovne zvolá rokovanie s TTSK, ktorého predmetom bude riešenie dopravnej situácie križovatky ul. Zábranie a mestských komunikácií M.R.Štefánika a Železničná. Predpokladaný termín rokovania - do konca mája 2013.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ Hlohovec
19. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu sme zvolali rokovanie k problematike zmeny dopravného značenia v križovatke ulíc Zábranie, M. R. Štefánika a Železničná. Rokovania sa zúčastnili zástupcovia TTSK, Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie Trnava, Správy a údržby ciest TTSK, DI PZ SR, poslanec MsZ p. Bedeč a zamestnanci Mesta Hlohovec. Vami navrhované riešenie je už obsiahnuté v schválenom projekte, ktorého investorom bude TTSK.Toto riešenie je možné realizovať až po ukončení rekonštrukcie križovatky, pretože jeho súčasťou musí byť i odbočovací pruh z cesty II/507 na Železničnú ul. Do tohoto obdobia nie je možné meniť organizáciu dopravy v danej križovatke. Dopravný inšpektorát trvá na svojom predošlom stanovisko v celom rozsahu.

Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
30. apríl 2013

M. Začko

dobrý deň. nakoľko som bol jedným z iniciátorov tohoto stretnutia, na ktorom sa tento problém riešil aj keď nie s koncovkou akú sme si viacerí želali zdá sa mi riešenie tejto dopravnej situácie až pri rekonštrukci tejto križovatky logické a správne. zostáva nám už len dúfať, že práce na rekonštrukcii sa začnú čo nevidieť.
zároveň sa aj touto cestou chcem ospravedlniť za moju neúčasť na tomto rokovaní z dôvodu dlhšie plánovanej pracovnej cesty.
Miroslav Z.
30. apríl 2013

E. Korecová

Som vážne zvedavá, kedy sa rekonštrukcia začne a či sa táto nemožná dopravná situácia skutočne aj vyrieši. Ďakujem za snahu riešiť problém.
12. január 2014

Eva Korecová

Podľa mňa sa pri rekonštrukcii križovatky vôbec nezmenilo dopravné značenie tak ako sme požadovali. Takže podnet stále považujem za nedoriešený.
12. január 2014

Odkazprestarostu.sk

Asi máte pravdu, toto je naša dilema - z hľadiska toho, čo mohla urobiť samospráva, bolo urobené všetko - čiže podnet riešial v rámci svojej kompetencie. Z hľadiska reálneho vyriešenia problému je fakt, že podnet ostáva zatiaľ nevyriešený, takže ho na základe Vášho podnetu preklasifukujeme na nedoriešený.
01. apríl 2016

Eva Korecova

V odpovedi Ing. Lukáčovej z 19.4.2013 je uvedené, že mnou navrhovaná zmena je už obsiahnutá v schválenom projekte rekonštrukcie križovatky. Avizovaná rekonštrukcia už prebehla, ale zmena nenastala. Keďže tou križovatkou jazdím 2x denne, nezdá sa mi toto riešenie bezpečné. Po prechode vlaku a zdvihnutí závor na križovatke na ulici Zábranie vznikajú kolóny, ktoré sa snažia vodiči obísť odbočením na ulicu M.R. Štefánika a odtiaľ napojením na ulicu Železničná, ktorá je hlavná. Kto tadiaľto jazdí vie, že stojac na ručnej brzde v kopci na ulici Zábranie musí sledovať tieto udalosti zároveň:
- vozidlá prichádzajúce zľava spoza železničného prejazdu - keďže prichádzajú spoza násypu, je ich vidieť až keď vojdú na železničný prejazd - a iba na základe ich smerovky (niektorí vodiči nepoužívajú) je možný bezpečný prejazd;
- vozidlá prichádzajúce sprava po Železničnej ako hlavnej (tu často zablokuje možnosť prejsť križovatku autobus, ktorý chce zo Železničnej odbočiť na Zábranie, a ktorému musí dať prednosť);
- vozidlá prichádzajúce sprava zo Štefánikovej (keďže ústie oboch ulíc je blízko pri sebe);
- vozidlá, ktoré sa snažia obísť kolónu sprava (niekedy sa stohujú a dve-tri pri sebe);
- samotné železničné priecestie (či nejde ďalší vlak);
- a samozrejme všetkých chodcov, cyklistov, korčuliarov, ktorí prechádzajú cez priecestie úplne divoko, nakoľko aj chodníky a značenie pre chodcov je čistá hrôza.

Ak je toto bezpečné... (ja som vždy vystresovaná - a to mám najazdených vyše 100 tis. km)
A pritom, ak by sa zmenilo značenie a Zábranie by bola hlavná a Železničná vedľajšia, tak auto stojace na Železničnej by muselo sledovať iba:
- priecestie a situáciu pred sebou - a je tam lepší výhľad za priecestie
- vozidlá prichádzajúce zľava zo Zábrania
- a chodcov, cyklistov a pod...
Keďže - ako písala p. Lukáčová, mnou navrhované riešenie malo byť obsiahnuté v projekte rekonštrukcie križovatky, ktorá už prebehla a problém sa nevyriešil, možno by stálo za to zistiť, či to v tom projekte skutočne bolo a prečo sa to teda takto nevyriešilo. Odporúčam navrhnúť pracovníkom Okresného dopravného inšpektorátu, nech si tú križovatku niekoľkokrát reálne prejdú a to najmä v čase dopravnej špičky - napr. okolo 16:00 hod, kedy idú v krátkom časovom intervale dva vlaky za sebou...

S úctou

Eva Korecová
04. apríl 2016

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
dal som si tú námahu a pozrel som si pripravované projekty mesta, ktoré zverejnilo na svojom decembrovom zasadnutí. Je tam spomenutá aj táto križovatka, ktorú ste spomínali v podnete. Tento plán je na roky 2016-2023 takže zrejme musíte byť trpezliví, mesto o probléme vie a keďže je v pláne, ráta sa s jeho riešením.

pripájam link : http://hlohovec.dnes24.sk/bude-v-hlohoveckom-centre-menej-aut-poslanci-odklepli-mega-plan-224508

Na základe tohto ponechávam podnet v statuse v riešení.

Tomáš Polák
administrátor
07. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 9. 1. 2018 sa na TTSK uskutočnilo rokovanie ohľadom zlepšenia dopravnej situácie na cestách II. triedy v meste Hlohovec. Predsedovi TTSK boli predložené požiadavky na riešenie zlepšenia dopravy a dopravnej situácie aj v úseku tejto križovatky. V nasledujúcom období sa uskutočnia ďalšie stretnutia, výsledkom ktorých by mali byť konkrétne riešenia.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
05. marec 2019

Michal K.

presiel dalsi rok a nic nove. uz sa to riesi sest rokov bez vysledku.
09. marec 2019

Michal K.

kedy sa konecne zmeni dopravne znacenie a mnohonasobne frekventovaniejsia ulica Zabranie bude hlavna? hovori sa o tom uz vela rokov, slubuje. to je taky problem vymenit par znaciek?
09. marec 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
Poskal som požiadavku na mesto aby poskytlo vyjadrenie

Tomáš Polák
administrátor OPS Hlohovec
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vašim podnetom sa zaoberal Referát dopravy a technickej infraštruktúry MsÚ Hlohovec. Tento rok sa do rozpočtu mesta podarilo presadiť Projektovú dokumentáciu: Úprava križovatky Zábranie, Hviezdoslavova, M.R. Štefánika, ktorá má riešiť nepriaznivú dopravnú situáciu v predmetnom mieste. Po odovzdaní príslušnej dokumentácie, prebehnutí procesu schválenia – povolenia a schválenia príslušných finančných prostriedkov na realizáciu dôjde k uskutočneniu projektu tento alebo nasledujúci rok. Ďakujeme za trpezlivosť.
Kto? Referát dopravy a technickej infraštruktúry, Mestský úrad Hlohovec

Kancelária primátora
Mestský úrad Hlohovec
11. marec 2019

Michal K.

tento podnet je tu uz sest rokov, problem ovela dlhsie. a odpoved je mozno o rok, mozno o dva, mozno raz. pritom prakticky ide len o prehodenie znaciek.
11. marec 2019

Eva Korecova

Dakujem. Budeme teda situaciu sledovat dalej. Kto by povedal, ze je to agenda na dve volebne obdobia. Po vyrieseni buchnem sampanske 😊
16. apríl 2019

Michal K.

mozete sa prosim vyjadrit, kolko rokov (volebnych obdobi) sa tym budete este zaoberat?
16. apríl 2019

Odkazprestarostu.sk

Váš dotaz som preposlal opätovne na mesto

Tomáš Polák
administrátor OPS Hlohovec
04. november 2019

mrm

V akom stave je projektová dokumentácia?
05. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na komentár.

S pozdravom

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. február 2020

mrm

Prosím o vyjadrenie mesta.
10. január 2024

Roman Šimo

Podľa foto z 07/2023, vyzerá byť bez zmeny.
10. január 2024

Michal K.

a asi este dlho zostane.
12. január 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania