Stav športovísk v Hlohovci

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Uzavretý
meno
Andrea Froncová 05. mája 2013

Vážený pán primátor,
neviem, ktoré oddelenie mestského úradu má na starosti stav športovísk a ihrísk v Hlohovci, tak som sa rozhodla napísať priamo Vám.
Pokiaľ chodíte mestom, prípadne aj na miesta, kde sa nedá dostať autom, iste ste si všimli, že stav športovísk (v tomto prípade konkrétne basketbalových ihrísk) je žalostný.
V doskách (ak existujú) sú diery, koše sú krivé, vylámané, hrací povrch je neupravený, bubnovitý...Na Nitrianskej ulici basketbalové ihrisko ustúpilo parkovisku, koše chýbajú úplne.
V prílohe posielam fotodokumentáciu.
Použiteľné sú asi tri koše, 1 na Novej štvrti, 1 na gymnáziu a 1 na ulici Michalská. Na 20-tisícové okresné mesto je to dosť žalostný stav.
Som basketbalistka, vyrastala som v Hlohovci a za nášho detstva sme si mohli vyberať na ktoré ihrisko chceme ísť. Nášho detstva ešte nie je tak dávno, som ročník 1986.
V súčastnosti je to inak. Deti musia koše vonku doslova hľadať. Je to škoda, pretože basketbal je finančne nenáročný a od jari do jesene sa dá hrať na ihriskách vonku.
V dnešnej dobe, pri stúpajúcej tendencii sedavého spôsobu života u detí a vyrastania počítačovej generácie mladých ľudí, je dôležité poskytovať mladým ľuďom možnosti športového vyžitia ešte viac a dokonca pohyb a zdravý životný štýl je jednou z priorít mládežníckej politiky európskej únie.
Dovoľujem si Vás teda prostredníctvom tohto mailu upozorniť na stav týchto areálov a ako občianka Hlohovca Vás žiadam o riešenie tejto situácie.
Ak nedostanem odpoveď, budem sa musieť obrátiť na kraj a informovať sa na príslušných miestach.
Ďakujem vopred za Váš čas a ochotu pri riešení podobných problémov v meste Hlohovec.
S pozdravom
Andrea Froncová

06. máj 2013

Luboš

Som veru hrozne zvedavý ako sa toto bude riešit, tiež hrám bball v Hc neni kde si ist zahrat vonku.Musíme si s kamošmi platit halu za 25eur.Niekedy to bolo super ked sme si jak tak udržovali ihrysko na SOU-Strojarske, ked to vidím teraz je to otras.
06. máj 2013

And3

Jediný kôš kde sa dá zahádzať je na SOU strojarske. Tento kôš je ale bez značenia čiar na zemi, pretože farba sa už dávno zošúchala. Na druhej strane sú výtlky a ani reťazová sieť tam nieje. Myslím si, že mesto stále len vyčkáva na dobrovoľných sponzorov v podobe mladých ľudí (dobrovoľníkov) aby si za svoje financie opravili čo sa dá, ak chcú vôbec zdravo žiť a nesedieť len pred počítačom. Je smutné, ak mesto v ktorom žijem ma na zvyšovanie platu primátora ale pre výchovu mládeže nemá ani cent na ihriská či na úpravu autobusovej stanice.
06. máj 2013

Luboš

Apropo tie čiary a retazovu sietku sme tam s chalanmi riešili cca 12rokov dozadu, preto su asi už v takom dezolátnom stave.Dnes už si tý mladý nespravia sami nič.Bavil som sa o buducnosti toho ihryska aj s Palom Demešom, ktorý spravuje telocvičnu.Povedal že možno, možno sa to podarí niekedy dat do normálneho stavu.Uvidíme!!
07. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v meste Hlohovec bolo pôvodne osadených 11 basketbalových košov. V m. č. Šulekovo bol kôš ukradnutý, ostatných 10 ks vedie Mesto v evidencii. Nachádzajú sa na nasledovných uliciach: Manckovičova - 2 ks, Podzámska - 1 ks, Sihotská - 2 ks, Hlohova - 1 ks, Bezručova - 1 ks.
Na Nitrianskej ul. boli osadené 2 koše, po neustálych sťažnostiach občanov na hluk, búchanie lopty o stenu a krik detí a na základe požiadaviek o rozšírenie parkoviska boli tieto koše demontované a sú odložené. Podobne bol z bezpečnostných dôvodov odstránený 1 ks koša na Podzámskej ul.Tiež v tejto lokalite zaznamenal MsÚ viacero sťažností občanov na nevhodné správanie detí, najmä hádzanie lopty o steny bytového domu a zvýšený hluk.
Každoročne objednáva MsÚ v spoločnosti VaTS s. r. o. opravu detských ihrísk, na základe informácie z uvedenej spoločnosti boli i tento rok všetky detské ihriská vrátane basketbalových košov zhodnotené a postupne sú vykonávané opravy. Veľkým problémom je vandalizmus, vždy po osadení sieťok boli tieto po krátkej dobe ukradnuté alebo zničené. V súčasnosti je poškodený basketbalový kôš na Bezručovej ul., jeho oprava by mala byť podľa informácie z VaTS s. r. o. ukončená do 15. 5. 2013.
Z hľadiska využívania voľného času detí sa lepšie osvedčili viacúčelové ihriská /Koperníkova ul./ a v m. č. Šulekovo na futbalovom ihrisku. I keď sú oplotené a je možné dohodnúť si ich využívanie, často sú ničené, najmä oplotenie i samotné športové zariadenie.


Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ
07. máj 2013

Luboš

Pani Ing. Eva Lukáčová, prednostka MsÚ ďakujeme za dlhú a vyčerpávajúcu odpoveď.No hluk a rušenie dôchodcov, alebo ustúpenie placu ihriska parkovisku nevidím ako dôvod zrušenia košov.Samozrejme musím reagovat aj na kvalitu Vami osadených basketbalových košov, neviem či ste niekedy tento šport hrala, ale obruč ktorá sa ohne po hodení 10-krát na obruč?Ved to je výsmech, pardón za výraz.Taktiež aj dosky kt. by mali byt pevné a nie z 0,5cm drevotriesky.Na Sihoti tie koše vždy stáli za nič, pretože je to na parkovisku a vždy tam stáli autá.Zvažuje sa ten povrch, čiže nejaké solídne hranie basketu resp. streetballu nemalo zmysel.Za mojich mladých čias sme chodili na gymnázium, ale aj tam je to v dezolátnom stave(povrch toho ihriska úplné klzisko).Preto Vás prosím nevyhovárajte sa, zožente nejaké eurá a opravte aspon jedno ihrisko.Choďte sa pozret do Pieštan,Trnavy,Nitry a pod. aké sú plochy na hranie tam.Ak sa Vám kvôli pracovnej vyťaženosti nedá, ja Vám nafotím stav týchto ihrísk a foto pridám sem.
09. máj 2013

Anonym

nafot aby videli ako to ma byt
15. máj 2013

Anonym

nafot!!!!!!!!!
03. jún 2013

Anonym

Lubo prosím nafoť tie ihriská aby aj pani Ing. Evka videla ako to má vyzerať a nehádzala diplomatické odpovede.
05. jún 2013

Anonym

A naco fotit? Hlohovec je jeden velky bordel aj tak!!!!!!!!!!
24. jún 2013

Andrea

hej a je to jeden velky bordel presne pre to. pretoze jeho obyvatelia maju taketo reakcie: "A naco fotit? Hlohovec je jeden velky bordel aj tak!!!!!!!!!!"
12. august 2013

Jozef

Na M. Bela ho zrušia a spravia parkovisko.
31. august 2013

And3

Je smutne, že mesto hádže diplomatické odpovede, jedno za druhým, ale aby niečo spravilo jednoducho nemá peniaze. Na premie mestskeho zastupitelstva peniaze vzdy budu ale spravenie niečo pre mesto máme poriadne hlboko do vačku. Ludia zobudte sa. S tymi bábkami v zastupitelstve sa nic nevyriesi. A vraj hlasujte za:
Zdá sa Vám podnet ako vyriešený? Jednoznačne NIE!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.