Nápomocné opatrenia pre reguláciu kolón v Hlohovci a na moste

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
Tomáš 25. apríla 2018

Dobrý deň,
rád by som sa spýtal-oslovil kompetentných, či by nestálo za zváženie aspoň čiastočne odbremeniť Hlohovec od každodenných kolón tým, že by sa zregulovali v meste semaformi pohyby chodcov na prechodoch cez ulice SNP a Nitrianska ul. ( min. ten pri pošte). Autá by tak so 100% zárukou mestom prechádazli rýchlejšie a umožnovali by autám stojacim v kolonách rýchlejšie vojsť do mesta a následne ním prejsť. Toto riešenie by určite pomohlo kolónam na moste a mimo iného by sa zlepšila aj kvalita ovzdušia v meste pretože aby nesutále brzdili a rozbiehali sa autá na tak frekventovaj ceste kvôli chodcom nieje normálne ( jeden chodec=cca 15 zastavených a znova rozbiehajúcich sa áut = vtedy sú emisie niekoľkonásobné). Chodci tu chodia v špičkách pravidelne po jednom v odstupe po 20 sec.

25. apríl 2018

Tomáš

Ďakujem administrátorovi za pridanie príspevku.

Chcel by som ešte dodať (pretože text bol pôvodne obmedzený na maximálny počet znakov ktorý som vyčerpal) , že toto riešenie semofromi je veľmi lacným a jednoduchým navzdory výstavbe nového mosta a obchvatu ktoré majú situáciu riešiť a je to nedohľadne a veľmi ťažko zrealizovaťeľné ...( majetkové vyposriadania pozemkov pod stavbou, investície a pod...) . Určite by to bolo nápomocné k súčasnej situácií - nehovorím že ju to úplne vyrieši- to vôbec, ale pomôcť pomôže. V prvom rade je problém že majiteľov áut na 1 domácnosť je veľa, ale žial na to sa vyhovárať nedá, pretože to sa nezmení a treba tomu preto napomôcť. Investícia do semaforov vs. zisk z nich v oblasti dopravnej situácie v Hlohovci je preto priam zanedbateľná. Viem že cesta nieje v správe mesta ale určite by sa podnet na doplnenie semaforov mal podať a dotiahnuť do úspešného konca ( ak by to nepomohlo kolónam, tak to pomôže ovzdušiu, zníženiu hluku v meste a v konećnom dôsledku sa zvýši bezpečnosť chodcov a plynulosť premávky. Denno - denne v kolóne cestujem a je evidentne vidno ako sa za prechodom za poštou kolóna zrazu stratí a človek už relatívne dobre ďalej prejde mestom, možno by stálo za to utvrdiť a zmapovať opisovanú situáciu v čase dorpavných špičiek kedy sa tvoria kolóny nejakým dronom - náhľadom z vtáčej perspektívy a zaručene príde k utvrdeniu pravdivosti popisovaného podnetu ktorý mal byť už dávno vyriešený. V iných mestách sa vidieť na takýchto preťažených hlavných ťahoch vedúcich mestami toto čo dokážu tu robiť chodci s bezpečnosťou a plynulosťou cestnej úpremávky len tak nedá. Mám pocit, že Hlohovec je ale vynímnkou.
02. máj 2018

Tomáš Antal

Ono je to trochu zložitejšie, lebo mesto má slúžiť aj peším (chodcom) a nie len autám. Prioritu má mať pešia doprava, ale to podľa mňa tiež nie je v konflikte s vhodne nastavenými semaformi. Riešil som to aj ako prizvaný hosť na zasadaní komisie pre dopravu a je to dosť frustrujúce. Vedenie mesta rado robí analýzy a prieskumy, aby sa potvrdilo, že semafory sitáciu náhodou aj nezhoršia. Podľa mňa je veľký problém kruhový objazd SNP/Hlohová, lebo je na ňom OSEM prechodov pre chodcov. A sú hneď pri kruháči, takže prechod pár ľudí zablokuje celú križovatku. Nešťastné je aj umiestnenie zástavok autobusov a poloha škôl - ráno a poobede veľa ľudí potrebuje prejsť z jednej strany na druhú. Pár riešení som navrhoval, ale neprešlo nič z toho, lebo nie som dopravný expert a nemám za sebou analýzu dopravy...
14. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vaším podnetom sa zaoberal Referát dopravy a technickej infraštruktúry MsÚ Hlohovec. Uvedomujeme si dlhodobý problém s dopravou v meste a hľadáme riešenia, ktoré by dopravnú situáciu mohli zlepšiť. V súčasnosti sa ďalšie semafory budovať neplánujú. Prebiehajú rokovania s investormi v priemyselnom parku a s VÚC, a Mesto Hlohovec zabezpečuje prípravné dokumenty pre vypracovanie technicko-ekonomickej štúdie prekládky cesty II/513 (rozbory a prieskumy dopravy).

Lucia Hausknechtová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
11. august 2019

Martin Barborík

Podľa mňa ten semafor tam nieje vhodne osadený nakoľko je kúsok za kruhovým objazdom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania