Nezmyselný zákaz prechádzania

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Tomáš Antal 11. júna 2018

Na ulici Osloboditeľov je umiestnený zákaz prechádzania, ktorý ruší blízka T-križovatka po 23 metroch. Úmysel bol určite dobrý, ale pred domov parkujú 99% času jedno až dve vozidlá, takže ich treba v smere do obce obchádzať a dostať sa tak do protismeru, tesne pred zákrutou. Denne tam vznikajú kolízne situácie a je pre mňa záhadou, prečo sa tam ešte nikto fatálne nerozbil. Autá v opačnom pruhu zákrutu "režú" v protismere, takže tam fakt nezostáva žiadne miesto. Situáciu by tam riešil zákaz zastavenia obojsmerne a dennodenné kontrolovanie. Viem, že obyvatelia toho domu nemajú dvor kde by mohli parkovať, ale to by nemalo byť prekážkou, hlavne ak to spôsobuje kolízne situácie 100x za deň. Po ul. Osloboditeľov sa obchádza kolóna pred mostom... Situácia je veľmi podobná na takmer celej ulici.

12. jún 2018

Jaro

No to auto je fakt sila. Parkovanie v protismere, nenechané min. 3 m pre oba jazdné pruhy. Tu treba len ochotu policajtov pracovať.
26. jún 2018

Tomáš Antal

Smutné, že takto dôležitú vec mesto ignoruje...
12. august 2020

Tomáš Antal

Ešte stále žiadna zmena
02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predmetnom úseku platí zákaz státia vozidiel vyplývajúci zo všeobecnej úpravy cestnej premávky.
Vzhľadom na nepriaznivú dopravno-bezpečnostnú situáciu v predmetnom mieste sme pripravili návrh osadenia dopravného značenia - Zákaz zastavenia, ktorý sprísni jestvujúci zákaz v lokalite križovatky s ulicou Školská (Zákaz predchádzania bude zrušený a nahradený DZ zákaz zastavenia).
Zároveň považujeme za dôležité aby bol v predmetnom úseku dodržiavaný zákaz státia vyplývajúci zo všeobecnej úpravy cestnej premávky. Z uvedených dôvodov sme postupovali nasledovne:

K zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky sa dňa 18.08.2020 uskutočnilo pracovné stretnutie za účasti referátu dopravy MsÚ Hlohovec a Mestskej polície Hlohovec.

Následne bola Mestská polícia Hlohovec požiadaná o zvýšenie kontrol dodržiavania všeobecných predpisov cestnej premávky na ulici Osloboditeľov a najmä v dopravne nebezpečných úsekoch.

V prípade, že sa situácia po osadení príslušného DZ a po zvýšení kontrol nezlepší, Mesto Hlohovec zváži sprísnenie navrhovaných opatrení.

Ďakujeme za podnet
s pozdravom
Kto? referát dopravy (povolenie umiestnenia značenia, vyhonodtenie účinnosti opatrení), odbor majteku mesta - referát pre verejnoprospešné služby (osadenie DZ), Mestká polícia Hlohovec (konrola nového DZ a kontrola dodržiavania všeobecných pravidiel cestnej premávky)
Kedy? Osadenie DZ - prelom september/október 2020

referát dopravy
02. september 2020

Tomáš Antal

Super, ďakujem. Chápem že zrovna pri tom dome nemajú dvor kde by mohli parkovať, ale na zvyšku ulice je to iba lenivosť, lebo majú dvory, ale parkujú na ulici, často v protismere.
26. január 2021

Tomáš Antal

Dnes boli osadené značky zákaz zastavenia, uvidíme ako budú dodržiavané.
18. máj 2023

Tomáš Antal

Tento podnet sa tiež môže uzavrieť, kolízie sú tam síce denne, ale z hľadiska značenia je to v poriadku. Už je to len o vodičoch, to ale nezmeníme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.