Kamenohorská-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
Kristína 05. augusta 2020

Každoročne sa tu objavuje tento veľký výtlk, bolo by dobré s tým niečo spraviť. Ďakujem

12. august 2020

Dominik

Tych vytlkov na danej ulici je viacero
12. august 2020

Kristína

Dobrý deň,
veľmi si cením snahu pracovníkov, ktorí sa snažili opraviť vyššie spomenuté výtlky a ak toto považujete za opravené tak v poriadku, ale mohli to aspoň dokončiť celé a nie iba časť z neho. Ani nie po 6 hodinách po "opravení" daného úseku, sa z neho začali odlamovať kúsky asfaltu a to by mohlo poškodiť odstavené alebo okolo idúce vozidlá, tým spôsobom, že by im dané kúsky mohli nešťastnou náhodou rozbiť aj čelné okno a to nikto z nás nechce.
Ďakujem
17. august 2020

Juraj

Takáto "oprava" je bohužiaľ výsmech a hodná tak Moldavska alebo Ukrajiny....
05. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Problémom uvedenej ulice je zlý asfaltový povrch pôvodne z liateho asfaltu tenkej vrstvy max. 2 cm, niekde aj menej, ktorý je popraskaný a celkovo sa rozpadá. U takéhoto povrchu treba ako jedinú trvácnu alternatívu opravy realizovať celoplošnú opravu povrchu, t.j. odstrániť starý nevyhovujúci živičný kryt a daný úsek komunikácie opraviť položením novej vrstvy celoplošne v celej šírke a dĺžke úseku vozovky.
Takéto komunikácie sú zaraďované do plánu celoplošných opráv a podľa možností rozpočtu sú aj realizované takéto opravy. Žiaľ komunikácií v takomto stave je na území mesta veľa. Teda aj plán opráv je akýsi poradovník rozvrstvený na dlhšie časové obdobie jednotlivých rokov.
Pri výbere komunikácií zaradených do realizácie celoplošnej opravy sa zvažujú mnohé aspekty, ako je napr. dopravná priorita komunikácie - komunikácia s väčšou frekvenciou dopravy, ktorá obsluhuje dopravne väčšiu časť územia, je tam nákladná doprava, trasa autobusovej linky a tak podobne býva vždy uprednostnená pre takýto typ opravy.
Ďalej je dôležité takéto investície koordinovať a s plánom opráv tretích strán - správcov podzemných inžinierskych sietí a až po prebehnutej oprave pristupuje mesto vo finálnej fáze k celoplošnej oprave povrchu komunikácie. Takto sa napr. v lokalite Nová štvrť opravili dva úseky komunikácie od križovatky s MK Gorkého po križovatku s MK 9. mája, nakoľko už tam prebehla rekonštrukcia plynovodov.
Čo sa týka ulice Kamenohorská, rekonštrukcia plynovodov sa tam pripravuje v horizonte cca 2 rokov, po následnej realizácii bude ulica opravená plošne. Dovtedy žiaľ sa budú robiť len minimalizované opravy výtlkov.

MsÚ Hlohovec, Odbor majetku mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania