Lúčky-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: Holíč

Vyriešený
meno
Ivan Donoval 22. júla 2022

Dobrý deň, kedy konečne mesto vyrieši problém s neprispôsobivými občanmi, ktorí pijú alkohol a častokrát aj berú drogy a potom robia neporiadok na viacerých miestach v gaštanovej aleji? Vedenie mesta tento problém už dlhé roky ignoruje, pritom to nieje žiadna odlahlá čast mesta, denne tadial chodia ludia na železničnú stanicu alebo do práce a hneď za plotom je škôlka. Len upratať ten neporiadok a tváriť sa, že je všetko v poriadku nestačí, treba tých ludí odtial vyhnať preč a spraviť z aleje konečne pekné a bezpečné miesto na oddych. Určite by pomohlo tam dať osvetlenie a aj mestskí policajti by tam mohli chodiť častejšie na kontrolu, hlavne teraz v lete.

27. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Uvedené miesto je príslušníkmi MsP celoročne pravidelne kontrolované. Zvýšená kontrola je vykonávaná v letných mesiacoch, predovšetkým v období prázdnin. Posledné 2 týždne kontrolujú hliadky MsP miesto 1- 4 x v priebehu 24 hod, pričom v tomto období na mieste nebola kontrolovaná žiadna osoba.
V priebehu posledných 2 mesiacov MsP na mieste riešila 2 priestupky. V jednom prípade išlo práve o požívanie alkoholických nápojov mladistvou osobou a v druhom prípade išlo o priestupok proti majetku - poškodenie parovodného potrubia v blízkosti kovových schodov, kedy bol páchateľ priestupku zistený a riešený v zmysle zákona (postúpené OÚ Senica).
Stav na mieste bol mestskou políciou fotograficky zadokumentovaný a o situácii na mieste vyrozumené príslušné oddelenie MÚ Holíč, pričom bolo zabezpečené vyčistenie uvedeného miesta, a to dňa 25.7.2022 (viď priložené foto).

S pozdravom

Mgr. Branislav Mlynka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.