Námestie mieru-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Holíč

Uzavretý
meno
Andrea Sochnova 25. novembra 2019

Dobry den, rada by som upozornila na problem s parkovanim pred pizzeriouna Namesti. Denno denbe parkuju auta na chodniku. Casto chodim s nakupom v jednej ruke a kocikom v druhej ruke smer SNP a pravidelne musim obchadzat auta parkujuce na chodniku. Nie je to vobec jednoduche prejst s kocikom medzi autami. Nechapem ako je mozne ze uz tolko rokov je tento problem prehliadany. Preto prosim aby sa tento problem zacal konecne riesit. Dakujem.

27. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Problém nie je vôbec prehliadaný, práve naopak, takmer pravidelne sú vodiči na Námestí Mieru riešení za rôzne priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, a to uložením blokovej pokuty. Vodiči sa priestupkov dopúšťajú najmä tým, že so svojimi vozidlami stoja na vyhradených miestach, napr. pre osoby so zdravotným postihnutím, pred vjazdom do firiem, ale aj ako uvádzate, nesprávnym spôsobom parkovania, pričom dopravná značka, ktorá vyznačuje a určuje dovolený spôsob státia je umiestnená na námestí, pri starej hudobnej škole. Riešenie dopravných priestupkov je len jedna z množstva úloh, ktoré dennodenne plní Mestská polícia. Hliadka sa pohybuje po celom meste, preveruje oznamy a spisuje oznámenia, signály narušenia objektov z PCO, riadi premávku, zabezpečuje priechody pre chodcov, odchyt a umiestnenie psov, podujatia v meste, nelegálne skládky odpadu, priestupky v doprave na iných miestach v meste, chod nocľahárne, odomykanie, zamykanie a kódovanie mestských objektov a množstvo ďalších úloh. Preto nie je v reálnych možnostiach Mestskej polície byť všade, zaznamenať a riešiť každý priestupok v doprave, či iný priestupok v meste, a to ani kamerovým systémom, nakoľko osoba, ktorá obsluhuje kamerový systém v počte 16 otočných kamier, musí v priebehu jednej minúty vizuálne zaznamenať od 240 - 320 polôh kamier.

Riešenie dopravných priestupkov v meste, nie je len v kompetencii Mestskej polície Holíč. Právomoc riešiť uvedené priestupky a dokonca vyšší rozsah oprávnení majú rôzne zložky Policajného zboru SR. V meste sídli Obvodné oddelenie PZ Holíč a často tu vidieť aj hliadku dopravnej polície ODI PZ Skalica. Jednoduchým riešením Vami uvádzaného problému, je telefonické oznámenie na ktorúkoľvek linku polície v čase, kedy tento priestupok zaznamenáte. Môžete volať na linku 159 - Mestská polícia Holíč, resp. 034/6683333, alebo na linku polície 158, resp. 112, prípadne Obvodné oddelenie Policajného zboru Holíč - 034/6682333.

Po spustení portálu Odkaz pre starostu sme zverejnili, že nebudeme odpovedať na vytvorené profily typu "ctihodny občan, peťo z Holíča, Mirka". Budeme reagovať a odpovedať občanom mesta, ktorí zverenia svoje skutočné meno a priezvisko, s ktorými bude reálna možnosť komunikovať a kontaktovať sa. Aj my totiž odpovedáme reálnym menom, priezviskom a funkciou, ktorú zastávam

Mgr. Branislav Mlynka, náčelník MsP Holíč
27. november 2019

Andrea Sochnova

Nemyslim si ze je to vhodne riesenie volat neustale 159. Problem to nevyriesi a aj napriek tomu ze yo oznamim, musim auta obchadzat a casto riskovat ze ma zrazi auto. Nebolo by vhodnejsie osadit neja nizke stlpiky ? Som sklamana z pristupu mesta ako sa stavia k beznym problemom, ktore sa daju jednoducho vyriesit. Nie je mozne prejst z Kollarovej ulice bezpecne a bez toho aby sim na chodnikoch nemusela vyhybat autam, napr.SNP, aj napriek zakazu musim behom 5 minut vyhybat 10tim autam, preco taketo zakladne veci nikto neriesi ? Ved ide o yo najdolezitejsie a to je bezpecnost. Ved sa tam pohybuju deti a je len otazkou casu kedy vdaka lahostajnosti kompetentnych pride k nestastiu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania